ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ “INDONNATION¨ΣΤΟ ΔΩΛ

Black & White” στις 5 και 8 Νοεμβρίου

Το γυναικείο φωνητικό σύνολο «InDonnatión» του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών, παρουσιάζει την πρωτότυπη μουσική παράσταση Black & Whiteσε διεύθυνση του μαέστρου Δημήτρη Κτιστάκη, το Σάββατο 5 και την Τρίτη 8 Νοεμβρίου στις 20:30 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Το ιδίωμα – highlight της παράστασης αποτελεί ο μοναδικός συνδυασμός μουσικής και χορογραφημένης κίνησης. Ξεκινώντας με τραγούδια εμπνευσμένα από την παραδοσιακή μουσική, το ταξίδι συνεχίζεται με δημοφιλή gospel, pop, spiritual αλλά και συνθέσεις νέων δημιουργών, που ερμηνεύουν μοναδικά 40 γυναίκες επί σκηνής.

Η επιμέλεια της κίνησης ανήκει στη χορογράφο Φαίη Σούκου. Επιπλέον . παρουσιάζει χορογραφίες σύγχρονου, jazz, tango κ.α., έχοντας στο πλευρό της μια δυνατή ομάδα χορευτών.

Η πιανίστα Φρόσω Αστ. Κτιστάκη συνοδεύει το σύνολο, ενώ η Βασιλική Λειβαδιώτη έχει επιμεληθεί το styling και το μακιγιάζ σε χορωδούς και χορευτές.

Συμμετέχει η Παιδική Χορωδία (φυτώριο) του Δ. Ω. Λ, του μαέστρου Δημήτρη Καρβούνη.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 8€ (κανονικό) και 5€ (μαθητικό – φοιτητικό – ανέργων), τηλέφωνο κρατήσεων 6947885843.

H προπώληση γίνεται στο φουαγιέ του Δ.Ω.Λ. στις:

– 3/11 (18:00-21:00)

– 4/11 (17:00-19:00)

– 5/11 (10:00-13:00) και

– 7/11 (17:30-19:30)

Oι κρατήσεις για την συναυλία στις 5 Νοεμβρίου θα ισχύουν μέχρι την Παρασκευή 4/11. Ενώ για την συναυλία στις 8 Νοεμβρίου θα ισχύουν μέχρι και την Δευτέρα 7/11.

Συντελεστές:

Μουσικοί:

Φρόσω Αστ. Κτιστάκη (πιάνο)

Ευδοκία Χώτα (βιολί),

Σπύρος Παππάς (ηλεκτρική κιθάρα),

Κώστας Αρσένης (ηλεκτρικό μπάσο)

Αποστόλης Γιάγκος (συνθεσάϊζερ)

Γιάννης Μακρυγιάννης (κρουστά)

Βασίλης Β. Σούκος (κρουστά)

Χορευτές:

Μιχάλης Κυρτσόπουλος

Ευαγγελίνα Τζήμα

Κοσμάς Καφφές (DFT Parkour team)

Akil Xhura (DFT Parkour team)

Θανάσης Μάρκος (DFT Parkour team)

Δημήτρης Μπούμπας

Videography: Theo Albanis

Styling & MUA: Βασιλική Λειβαδιώτη

Χορογραφίες: Φαίη Σούκου

Μουσική Διεύθυνση: Δημήτρης Κτιστάκης

Βιογραφικό Χορωδίας «InDONNAtiόn»

Το γυναικείο φωνητικό σύνολο «InDONNAtiόn» δημιουργήθηκε το 2012 από τον καταξιωμένο μαέστρο Δημήτρη Κτιστάκη και απαρτίζεται από μονωδούς και επαγγελματίες μουσικούς. Το όνομα «InDONNAtiόn» αποτελεί λογοπαίγνιο του μουσικού όρου Intonation (τονικότητα του ήχου) και της λέξης Donna (γυναίκα). Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του συνόλου είναι η πρωτότυπη χορογραφημένη προσέγγιση της χορωδιακής μουσικής με μοναδικό συνδυασμό κίνησης και ήχου. Η επιμέλεια της κίνησης ανήκει στην ταλαντούχα χορογράφο Φαίη Σούκου. Σκοπός του συνόλου είναι η διάχυση της ποιοτικής χορωδιακής τέχνης ως πηγή έμπνευσης και μέσο για την αναβάθμιση του πολιτιστικού γίγνεσθαι του τόπου μας.

Οι παραστάσεις χαρακτηρίζονται από άψογη ερμηνεία και υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο σε απαιτητικό ρεπερτόριο. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί πρώτες πανελλήνιες εκτελέσεις, ενώ στο ρεπερτόριο περιλαμβάνονται έργα κλασικής μουσικής, αλλά και συνθέσεις σύγχρονων Ελλήνων και ξένων δημιουργών που συνδυάζονται μοναδικά με το χορό και την κίνηση.  H «InDONNAtion» έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον συνθετών διεθνούς κύρους, οι οποίοι έχουν ήδη προτείνει σύνθεση έργων για το εν λόγω χορωδιακό σύνολο.

Μέσα σε τέσσερα χρόνια (2012-2016) το σύνολο «InDONNAtiόn» έχει πραγματοποιήσει επιλεγμένες παραστάσεις σε χώρους τέχνης και πολιτισμού (Ιόνιος Ακαδημία Κέρκυρας, Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, κ.α.) και έχει συμπράξει με ποικίλα και επιτυχημένα μουσικά σύνολα (Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Λάρισας, Μουσικός Σύλλογος Λάρισας, Opera Chaotique, Μικτή Χορωδία της ΕΡΤ κ.ά.). Παράλληλα διαγράφει μια σημαντική πορεία στα τοπικά τεκταινόμενα στηρίζοντας οργανισμούς και δράσεις κοινωνικής προσφοράς (Κέντρο Αποκατάστασης Animus, Αρωγή, συμμετοχή σε Αντικαρκινικό Συνέδριο, εγκαίνια Διαχρονικού Μουσείου κ.ά.).

Τον Οκτώβριο του 2015 στην Καλαμάτα και τον Οκτώβριο του 2016 στην Κέρκυρα, η «InDONNAtiόn» κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στον παγκόσμιο Διαγωνισμό Χορωδιών της INTERKULTUR και συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα στις ελληνικές χορωδίες όλων των κατηγοριών του διαγωνισμού και τις δύο χρονιές. Έχει ήδη πραγματοποιήσει πρώτες πανελλήνιες εκτελέσεις. Με αυτή της την επιτυχία προκρίθηκε στην κατηγορία Champion στον Διαγωνισμό 3rd European Choir Games 2017 and Grand Prix of Nations που θα πραγματοποιηθεί στη Ρίγα της Λετονίας τον Ιούλιο του 2017. Το σύνολο εντάχθηκε στο ΔΩΛ, ώστε με την υποστήριξη των υποδομών του, να λειτουργήσει ως το συγκρότημα «αιχμής» που θα προάγει την εξωστρέφεια του ωδείου, καθώς και την ποιοτική χορωδιακή μουσική με κάθε τρόπο.

Επικοινωνία:

Ε: indonnation.mail@gmail.com

Τ: 6947885843

Fb: InDonnation Γυναικεία Χορωδία / InDonnation Female Choir

W: http://www.dodiolar.com/

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com