ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ

Κάλεσμα στους εργαζόμενους στα εμπορικά καταστήματα και στις επιχειρήσεις να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία που προκήρυξε για την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, απευθύνει με ανακοίνωσή του το σωματείο εμποροϋπαλλήλων του νομού Λάρισας. Στην ανακοίνωση του σωματείου αναφέρονται τα εξής:

Ο αντεργατικός νόμος για το προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και η διατήρησή του από μια κυβέρνηση που θα τον καταργούσε, είναι κατεύθυνση και οδηγία τις ΕΕ και των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Είναι οι ίδιοι που ετοιμάζουν νέα επίθεση στα όσα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα έχουμε.

Ετοιμάζουν νέες περικοπές, νέες μειώσεις μισθών. Σχεδιάζουν την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, την απελευθέρωση των απολύσεων. Μας θέλουν τσάμπα εργάτες, χωρίς δικαιώματα.

Η κυριακάτικη αργία είναι κατάκτηση της εργατικής τάξης με ηρωικούς αγώνες εδώ και πάνω από έναν αιώνα και δεν πρόκειται να την παραδώσουμε στα νύχια των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και του αυταρχισμού των κυβερνητικών οργάνων που τους υπηρετούν.

Η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων που “δοκίμασαν” τις Κυριακές δεν κατάφερε να καλύψει ούτε τα βασικά έξοδα λειτουργίας.

Χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα που εξαναγκάστηκαν να εργαστούν τις Κυριακές, ούτε ρεπό πήραν ούτε πληρώθηκαν. Δούλεψαν “δωρεάν” για τους εργοδότες.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, τους μικρομαγαζάτορες, τους ΕΒΕ στο Εμπόριο, να μην επιτρέψουν για ακόμα μία φορά το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Καλούμε τους καταναλωτές να μη στηρίξουν αυτό το αντιλαϊκό μέτρο, με την απουσία τους από την αγορά και τα μεγάλα καταστήματα την Κυριακή 6 Νοέμβρη.

Διεκδικούμε:

Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.

Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.

Ενισχύουμε με τη μαζική μας συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας την Κυριακή 13 Νοέμβρη στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ν.Λάρισας.

Το σωματείο είναι η δύναμή σου. Δοκίμασέ την!

Δεν υποχωρούμε!

Δεν υποστέλλουμε τον αγώνα μας ενάντια στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com