Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

«Ή που θα συνεχίσουμε στον ολισθηρό δρόμο της διαιώνισης της ανέχειας και την αναδιανομή της φτώχειας ή θα στραφούμε στην παραγωγή, που σημαίνει θέσεις εργασίας και εθνικό πλούτο», τονίστηκε στη συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου στη Λάρισα, με θέμα την ανεργία, 

μετά από σχετικό αίτημα που κατέθεσε η διοίκηση του ΕΚΛ

«Η ανεργία είναι η νούμερο ένα κοινωνική αδικία. Εμείς την έχουμε χαρακτηρίσει ως νούμερο ένα εχθρό. Η σημερινή κατάσταση στη χώρα μας είναι η εξής: Έξι χρόνια λιτότητας και ύφεσης, με αυξανόμενους φορολογικούς συντελεστές, με ένα στρεβλό ασφαλιστικό σύστημα και αύξηση της μαύρης εργασίας. Γραφειοκρατία, καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης. Στη χώρα καταποντίστηκε η παραγωγή και ο εθνικός πλούτος. Επιχειρήσεις φεύγουν από τη χώρα, οι πολιτικές που ακολουθούνται είναι πολιτικές αναδιανομής της φτώχειας και της ανέχειας και η λογική που ακολουθείται είναι της διαχείρισης αυτής της κατάστασης και όχι να γίνει ένα άλμα μεγαλύτερο απ’ τη φθορά», τόνισε μεταξύ άλλων στην εισήγησή του ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός.

Από τη συνεδρίαση δεν έλειψαν οι κόντρες και οι διαξιφισμοί μεταξύ των παρατάξεων, τόσο για την εφαρμοζόμενη πολιτική της κυβέρνησης, όσων και των προηγούμενων κυβερνήσεων που «εκτόξευσε» την ανεργία.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, έθεσε για συζήτηση υπόμνημα με τα αιτήματά του για την ανεργία, ζητώντας σε όσα απ’ αυτά εμπλέκεται και η Περιφέρεια στήριξη και λύσεις.

«Σε αντίθεση με όσα ακούμε συνεχώς εδώ και χρόνια για την περιβόητη ανάπτυξη που θα έρθει και θα λύσει δήθεν το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, που δημιουργεί το ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε και οι πολιτικές στήριξης του, στην πραγματικότητα στο Ν. Λάρισας, οι καταγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ φτάνουν τους 25.000, εκ των οποίων 10-11% δικαιούται το ισχνό επίδομα των 361 ευρώ», τόνισαν μεταξύ άλλων οι συνδικαλιστές, περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

«Η πολιτική που εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, δεν περιλαμβάνει κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας των ανέργων και πραγματικού περιορισμού της ανεργίας, αλλά αποδεδειγμένα στηρίζει με διάφορα επιδοτούμενα προγράμματα, μια μερίδα εργοδοτών και με διάφορα σεμινάρια, μια σειρά ΚΕΚ», κατέληξαν οι συνδικαλιστές, αναφερόμενοι σε σειρά προτάσεων και διεκδικήσεων για την καταπολέμησή της.

Για να διαβάσετε το υπόμνημα του ΕΚΛ πατήστε ΕΔΩ

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ