ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανακοίνωση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας ενόψει της απεργίας της 8ης Δεκεμβρίου

Οι άνεργοι να βγουν μπροστά, μαζί με τους εργαζόμενους, να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία για όλους με ΣΣΕ και σύγχρονα δικαιώματα!

Επίδομα σε όλους τους ανέργους, χωρίς άλλες προϋποθέσεις, για όσο διαρκεί η ανεργία τους

Να δώσουν μαζικά αγωνιστικά το παρών στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΝΛ, την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη, στις 10.30 π.μ, στην Κεντρική Πλατεία

Το ΕΚΝΛ καλεί στο απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνει, την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη, στις 10.30 π.μ, στην Κεντρική Πλατεία. τους ανέργους, τους εργαζόμενους που ανακυκλώνονται ανά εξάμηνο στα κακοπληρωμένα προγράμματα του ΟΑΕΔ, στους αυτοαπασχολούμενους που έβαλαν λουκέτο, τους νέους και τις νέες που συμπιέζουν τη ζωή τους ανάμεσα σε αγγελίες, σε δουλειές του ποδαριού και σε προγράμματα voucher.

Να διατρανώσουμε ότι δεν θα ζήσουμε με την ανεργία και την φτώχεια, ότι θα αγωνιστούμε σκληρά για το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, με ΣΣΕ, κανείς να μη αμείβεται κάτω από 751 ευρώ, για επιστροφή όσων μας έκλεψαν τα τελευταία χρόνια. Για να δίνεται επίδομα 600 ευρώ σε όλους τους ανέργους για όσο διαρκεί η ανεργία και άλλα μέτρα προστασίας των ανέργων.

Να μην αποδεχτούμε την αθλιότητα της ανεργίας και της φτώχειας για τους άνεργους, της μη επιδότησης του 90% των ανέργων, της μισής δουλειάς, με άθλιους μισθούς και σε πολλές περιπτώσεις χωρίς πλήρη ασφάλιση και από την άλλη να δίνονται και από την σημερινή, όπως και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, δισεκατομμύρια ευρώ σε επιχειρηματίες ως επιδοτήσεις για την δήθεν δημιουργία θέσεων εργασίας, που απλά ανακυκλώνουν την ανεργία, εξασφαλίζοντας τζάμπα εργαζόμενους σε αφεντικά και ζεστό χρήμα στις τσέπες τους, δισεκατομμύρια ευρώ επιδοτήσεις δήθεν για  επενδύσεις από τα διάφορα ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα, φοροαπαλλαγές και άλλα μέτρα στήριξης, να ξοδεύονται από τον ιδρώτα του λαού εκατοντάδες δισεκατομμύρια για την ανακεφαλαιοποίησή των τραπεζών, για τις πολεμικές Νατοϊκές ανάγκες, στους πολέμους ενάντια στους λαούς.

Κανένας άνεργος και οικονομικά αδύνατος δεν ανακουφίζεται πραγματικά!

Αντιθέτως, στο όνομα του αδυνάτου και στη δήθεν ισότητα και δικαιοσύνη, προκαλείται μεγαλύτερη φτωχοποίηση σε περισσότερους εργαζόμενους και σε λαϊκά στρώματα.  Κανένας άνεργος να μη ξεγελαστεί από τις ψεύτικες κορώνες της κυβέρνησης περί προστασίας του! Ούτε να παρασυρθεί από το ψεύτικο ενδιαφέρον των άλλων κομμάτων που ψήφισαν τα μνημόνια και στηρίζουν το σύστημα της εκμετάλλευσης. Δεν ενδιαφέρονται για τα δίκαια αιτήματα μας, για την ποιότητα της ζωής μας. Είναι οι ίδιοι που πετσόκοψαν το επίδομα ανεργίας, που μέσω προγραμμάτων δίνουν ζεστό χρήμα στις επιχειρήσεις μέσω ανελαστικών κακοπληρωμένων προγραμμάτων απασχόλησης. Νέες και παλιές κυβερνήσεις, είναι αυτές που έχουν στη γωνία τους ανέργους, που επιδοτούν μόνο το 10% αυτών, που έχουν διαλύσει ολοσχερώς σχεδόν το σύνολο των κοινωνικών επιδομάτων.

Οι άνεργοι δεν είναι αναλώσιμοι, δεν είναι ωφελούμενοι, δεν είναι ζητιάνοι!

Είναι τα πρώτα θύματα της καπιταλιστικής κρίσης, που «ξεφορτώθηκαν» οι επιχειρήσεις για να προστατεύσουν την κερδοφορίας τους.

Οι ανάγκες των ανέργων δε μπορούν να μπουν στα όρια της κερδοφορίας των επιχειρηματιών!

Οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι στα προγράμματα απασχόλησης, οι «περιστασιακά» εργαζόμενοι, να πάρουν θέση πλάι στους εργαζόμενους στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΝΛ την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη  να βγουν στους δρόμους με τα αιτήματα για πλήρη και σταθερή εργασία, για ουσιαστική προστασία των ανέργων με επίδομα ανεργίας 600 ευρώ το μήνα, για την άμεση επαναφορά των ΣΣΕ, του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, την επιστροφή όλων όσων μας αφαίρεσαν την τελευταία 6ετία, το σταμάτημα της άγριας φοροληστείας του λαού, δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία για όλους.

Το ΕΚΝΛ καλεί τους ανέργους να οργανωθούν στα σωματεία τους!

Να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας!

Να στείλουμε στην ανεργία τους εκμεταλλευτές μας, το πολιτικό προσωπικό τους, όσων σήμερα πλουτίζουν πάνω στη δυστυχία μας.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com