ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΞΟΤΗ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

Ανακοίνωση του κλαδικού σωματείου ενέργειας

Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας εκφράζειτην αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ (συμφερόντων Καλογρίτσα) στην εργολαβία του ΔΕΔΔΗΕ στην Λάρισα, για τον δίκαιο αγώνα που δίνουν για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Οι εργαζόμενοι στους εργολάβους και υπεργολάβους του ΔΕΔΔΗΕ σε Αττική και Κόρινθο αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με τους συναδέλφους στην Λάρισα εδώ και χρόνια. Εργαζόμενοι από ΤΟΞΟΤΗ, ΑΤΕΡΜΩΝ, ΤΡΙΚΑΤ, ΓΕΩΡΟΗ και άλλους εργολάβους έχουν κάνει δεκάδες κινητοποιήσεις με το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας για την καταβολή δεδουλευμένων, την εφαρμογή μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας, για να μην περάσει η μείωση στο μεροκάματο. Οι πιο πολλές κινητοποιήσεις έφεραν αποτελέσματα, γιατί οι εργάτες ήταν ενωμένοι, αποφασισμένοι και οργανωμένοι.

Ειδικά οι εργαζόμενοι του ΤΟΞΟΤΗ σε Αττική και Κόρινθο έχουν κάνει σχεδόν 60 ημέρες απεργία τους τελευταίους 15 μήνες. Επιπλέον έχουν γίνει μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας σε ΔΕΔΔΗΕ και Υπουργείο Εργασίας. Τα άμεσα αποτελέσματα αυτών των κινητοποιήσεων ήταν να μειωθεί η «ψαλίδα» των δεδουλευμένων στους 2-3 μήνες, να παρθούν πίσω τρομοκρατικές απολύσεις, να μπαίνουν οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο με ψηλά το κεφάλι. Όμως το πιο σημαντικό ώφελος είναι ότι οι εργαζόμενοι μαθαίνουν να οργανώνονται και να παλεύουν.

Ευθύνη για την όλη κατάσταση έχει και ο Όμιλος της ΔΕΗ, καθώς είναι ο μεγάλος κερδισμένος απ’ το φθηνό εργατικό δυναμικό που της εξασφαλίζει ο εκάστοτε εργολάβος. Και χάρη στην κυβέρνηση που έφτιαξε όλο το νομικό οπλοστάσιο που ευνοεί τους επιχειρηματίες, ο κάθε εργολάβος αλωνίζει σήμερα.

θέλουμε να δώσουμε κουράγιο στους συναδέλφουςστην Λάρισα, λέγοντάςτους ότι όχι μόνο ο αγώνας τους είναι δίκαιος, αλλά και ότι μπορεί να φέρει αποτελέσματα, αρκεί να παλέψουν ενωμένοι μέχρι τέλους, με ότι μέσα διαθέτουν.

ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Η ΠΑΛΗ ΚΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com