ΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Ο ΝΕΟΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ Γ.Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ

Τέθηκε σε λειτουργία ο νέος μαγνητικός τομογράφος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ο οποίος αγοράστηκε μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020.  Τo έργο είχε ξεκινήσει με το προηγούμενο ΕΣΠΑ, αλλά απεντάχθηκε λόγους μη έγκαιρης ολοκλήρωσης διαγωνιστικής διαδικασίας του.

Μετά την ένταξή του στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 από τον περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστό, με τη νέα διοίκηση οι υπηρεσίες του  Νοσοκομείου προχώρησαν ταχύτατα στις διαδικασίες συμβασιοποίησης και τελικά επιτεύχθηκε ο στόχος για την ολοκληρωμένη λειτουργία και την αποπληρωμή του έργου μέχρι 31/12/2016.Το έργο «προμήθεια και εγκατάσταση μαγνητικού τομογράφου 1,5 Tesla για το Γ.Ν. Λάρισας», προϋπολογισμού 941.160 ευρώ, συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Το συγκρότημα του Μαγνητικού Τομογράφου του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας είναι ό,τι πιο σύγχρονο, με πολλαπλές δυνατότητες οι οποίες είναι πλέον στη διάθεση των ασθενών της Λάρισας. Μεταξύ των άλλων έχει την δυνατότητα της αναίμακτης μέτρησης της εναπόθεσης σιδήρου στην καρδιά και το ήπαρ, για τους πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία. Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας θα είναι το μοναδικό στην Ελλάδα κρατικό νοσοκομείο του ΕΣΥ, αφού μέχρι σήμερα μόνο δύο ιδιωτικά κέντρα υπάρχουν, ένα στην Αθήνα και το άλλο στην Θεσσαλονίκη.

Ένταξη στο ΠΔΕ δύο έργων για το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Δύο έργα συνολικού προϋπολογισμού 892.000 Ευρώ που αφορούν το Γενικό Νοσοκομείο  Λάρισας «Κουτλιμπάνειου – Τριανταφύλλειου» εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2016, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση.

Συγκεκριμένα το ένα αφορά προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το αναισθησιολογικό τμήμα και τα Χειρουργεία προϋπολογισμού 515.617 ευρώ. Το δεύτερο έργο αφορά την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, την Καρδιολογική και Ουρολογική κλινική, προϋπολογισμού 376.354 ευρώ.

Τα δύο έργα αναμένεται να αναβαθμίσουν συνολικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες και να βελτιώσουν την λειτουργία των χειρουργείων, αυξάνοντας τον χειρουργικό χρόνο κατά 50% και βελτιώνοντας την ποιότητα των χειρουργικών επεμβάσεων. Με τις επενδύσεις αυτές ενισχύεται σημαντικά η διαγνωστική ικανότητα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, αναβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, αλλά και ο ίδιος ρόλος του Νοσοκομείου στη Λάρισα και το ΕΣΥ Θεσσαλίας γενικότερα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ