Ρ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ ΚΑΤΑ ΔΗΜΟΥ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΙΠΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων κ. Ρενα Καραλαριωτου , αναφορικά με την  κατάσταση που βιώνει η πόλη λόγω των καιρικών συνθηκών ,έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η δημοτική αρχή του δήμου Λαρισαίων , όπως και όλοι οι πολίτες , είχε ενημερωθεί εγκαίρως ότι η Λάρισα θα αντιμετώπιζε ακραία καιρικά φαινόμενα .

Αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε ο Δήμος, πρωτίστως , να καλέσει σε σύσκεψη το αρμόδιο συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας του δήμου , να συναντηθεί με  φορείς (εμπόρους , καφετεριούχους , αστικό ΚΤΕΛ, εθελοντές κ.α )  για να συνδράμουν στην κατάσταση , να έχει μισθώσει κατάλληλα μηχανήματα , να έχει επαρκείς ποσότητες αλατιού , να ενημερώσει τους πολίτες για το τι και οι ίδιοι πρέπει να κάνουν . Και όλα αυτά βέβαια πριν την έναρξη της κακοκαιρίας . Γιατί η πρωτόγνωρη κακοκαιρία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα συνήθη μέτρα .

Και , τελικά τι έγινε;  Ανήμποροι και χωρίς επαρκή σχεδιασμό και οργάνωση , αφήσανε την πόλη και τα χωριά του δήμου μας στο έλεος του χιονιά . Περιορίσθηκαν σε μια επικοινωνιακή διαχείριση της κατάστασης , βγάζοντας φωτογραφίες στο <στρατηγείο > της Νεάπολης …

Η όποια αυτοθυσία των εργαζομένων ( τους αξίζουν συγχαρητήρια ) δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα αν δεν υπάρχει οργάνωση , οταν τελευταία στιγμή  οι υπεύθυνοι αναζητούν να μισθώσουν κατάλληλα μηχανήματα και όταν την Τρίτη το πρωί είχε τελειώσει και το αλάτι (!) και αναμένανε εκ νέου προμήθειες .

Για ακόμη μια φορά η δημοτική αρχή φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων .  Έστω όμως και την ύστατη ώρα ας αντιμετωπίσουν την κατάσταση . Μια κατάσταση που αναμέναμε.

Οι Λαρισαίοι έχουν ανάγκη από μια ικανή δημοτική αρχή που να διαχειρίζεται τέτοιου είδους δύσκολες καταστάσεις. Εξάλλου, μια διοίκηση στα δύσκολα κρίνεται ».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com