«ΞΕΚΡΕΜΑΣΤΟΙ» 70 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΟΓΩ ΑΜΕΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ!

Σε… αναμμένα κάρβουνα κάθονται το τελευταίο διάστημα περίπου 70 πυροσβέστες 5ετούς υπηρεσίας του νομού αλλά και 2.000 ακόμη συνάδελφοί τους σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς εξαιτίας λάθους και αμέλειας του αρμόδιου υπουργείου αλλά και του Αρχηγείου τους δεν προχώρησαν οι απαιτούμενες διαδικασίες για ένταξή τους στο τακτικό προσωπικό!

Όπως αναφέρεται σε σχετικό υπόμνημα που έχουν στα χέρια τους τοπικοί βουλευτές, κόμματα και εκπρόσωποι της Περιφέρειας οι πυροσβέστες αναμένεται να αντιδράσουν δυναμικά, καθώς βρίσκονται λίγες μόνο μέρες πριν την εγγραφή τους στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ!

Στο υπόμνημά τους αναφέρονται τα εξής:

«Σύμφωνα με τον Ν.3938 / 2011 άρθρο 15 και με την υπ΄αριθμ. 34671 Φ.300.2 / 28-07-2011 Απόφαση κ. Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος , προκηρύχθηκε διαγωνισμός πρόσληψης τεσσάρων χιλιάδων (4.000)Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, εκ των οποίων τρεις χιλιάδες τετρακόσιες (3.400) θέσεις καλύφθηκαν από υπάρχοντες εποχικούς πυροσβέστες και εξακόσιες (600) θέσεις από ιδιώτες.

Η πρόσληψη έγινε στις 10-02-2012 και η λήξη της πενταετούς θητείας είναι στις 09-02-2017,μετά τη λήξη της οποίας δίνεται η δυνατότητα στους έχοντες τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις (νόμος 3938 ΦΕΚ 61της 31-3-2011 αρθ. 15 παρ. 7,8) -εφόσον έχουν αιτηθεί εγκαίρως και κριθεί ικανοί- να ενταχθούν στο μόνιμο προσωπικό.

Αφού ακολουθήθηκαν και ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες που ορίζονται από τον ανωτέρω νόμο και ενώ έχουν κοινοποιηθεί τα Πρακτικά του Πρωτοβάθμιου και του Δευτεροβάθμιου Συμβουλίων Κρίσεως του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος για την μονιμοποίηση κατωτέρων οργάνων του Πυροσβεστικού Σώματος (αρ.πρωτ. 4107 και 6533 δ/γη Α.Π.Σ) από τα οποία κρίνονται συνολικά δύο χιλιάδες ενενήντα τρείς (2.093) Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης ικανοί προς μονιμοποίηση και ενώ η διαδικασία έβαινε προς την ολοκλήρωσή της, ξαφνικά, οκτώ ημέρες πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας μονιμοποίησης των ανωτέρω 2093 ικανών για μονιμοποίηση πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, λόγω εμπλοκής της διαδικασίας, οι ανωτέρω υπάλληλοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την απόλυση από τις τάξεις του Π.Σ και την εγγραφή τους στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Η εμπλοκή συνίσταται σύμφωνα με τα λεγόμενα της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης στο ποσοστό 1 προς 4 (προσλήψεις-αποχωρήσεις),πρόβλημα που έχει ξεπεραστεί σε Αστυνομία και Στρατό.

Το Υπουργείο Εσωτερικών δείχνει να έχει τη θέληση για την ευνοϊκή κατάληξη του θέματος ,ο πρωθυπουργός είναι θετικός στην εξεύρεση λύσης, τα κονδύλια έχουν βρεθεί, όμως η όλη διαδικασία κωλυσιεργεί στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και τα περιθώρια των λίγων ημερών πιέζουν ασφυκτικά.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω δυο χιλιάδες ενενήντα τρις (2093) Πυροσβέστες με εμπειρία

τουλάχιστο 15 έτη από την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου δεν θα προσφέρουν τις Υπηρεσίες τους στο Πυροσβεστικό Σώμα που έχει την υποχρέωση να επανδρώσει τα 14 ιδιωτικά αεροδρόμια της FRAPORT με τετρακόσιους (400) Πυροσβεστικούς Υπαλλήλους αλλά και άλλους πεντακόσιους (500) στα κλιμάκια Εθνικών Οδών άμεσα , θα απογυμνώσει όλες τις κεντρικές αλλά και περιφερικές Υπηρεσίες σε βάρος της ασφάλειας του Έλληνα Πολίτη τις Περιούσιες αυτών όπως και τον Φυσικό Πλούτο της Πατρίδας μας .

Όλες οι Ενώσεις Πενταετών Πυροσβεστών Ενωμένες θα κατέβουν άμεσα σε δυναμικές κινητοποιήσεις

Στην ασφάλεια του Έλληνα πολίτη δεν υπάρχουν μνημόνια».

Αξίζει να σημειωθεί πως σημαντικότατο πρόβλημα με βάση τις τρέχουσες εξελίξεις αναμένεται να αντιμετωπίσει και η Λάρισα, καθώς 30 περίπου πυροσβέστες αναμένεται να μετακινηθούν σε αεροδρόμια ανά τη χώρα, καθώς και σε πυροσβεστικό φυλάκιο του Πυργετού, ενώ αντιδρώντας οι πυροσβέστες προχωρούν σε πανελλαδικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, ενώ νωρίτερα και πιθανότατα τη Δευτέρα θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον αρμόδιο αν. υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com