Ο Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ

Ανακοίνωση της Τοπικής Οργάνωσης Λάρισας του Ποταμιού

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε, δυστυχώς από τις εφημερίδες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την αποχώρηση του Βουλευτή Ποταμιού Λάρισας Κώστα Μπαργιώτα.

Με τον Κώστα δώσαμε πολλούς και ωραίους αγώνες απέναντι στον καταστροφικό λαϊκισμό των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς στον αβάστακτο παλαιοκομματισμό του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Με τον Κώστα Μπαργιώτα δεν υπήρξαν ιδεολογικές διαφορές ή διάσταση απόψεων καθ’ όλο το διάστημα της άψογης συνεργασίας μας και συνεπώς δε μπορούμε να αναλύσουμε την απόφαση του με πολιτικά κριτήρια παρά μόνο να επικεντρωθούμε στην ανθρώπινη διάσταση της.

Στη πολιτική όπως και στη ζωή τόσο οι ατομικές φιλοδοξίες όσο και οι προσωπικές ανασφάλειες είναι δυστυχώς αναπόφευκτες και σε κάποιο βαθμό αναμενόμενες όχι όμως και αποδεκτές όταν υπερβαίνουν και τραυματίζουν μεγαλύτερους στόχους όπως η ανασύνταξη της Χώρας.

Οι πρόσφατες εξελίξεις αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι το Ποτάμι δεν είναι το κόμμα των επαγγελματιών πολιτικών και δεν θεωρεί τα βουλευτικά και κυβερνητικά αξιώματα αυτοσκοπό. Το Ποτάμι είναι το κίνημα που φέρνει το νέο και αντιλαμβάνεται την πολιτική όχι ως μηχανισμό άσκησης εξουσίας αλλά ως φορέα ανατροπής των λαϊκίστικων πρακτικών και κάθε μορφής παθογένειας που ταλαιπωρούν τη Χώρα και τους Πολίτες.

Δεδομένου της σαφούς και ξεκάθαρης απόφασης των Λαρισαίων Πολιτών σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις, το Ποτάμι να εκπροσωπείται και να εκπροσωπεί κοινοβουλευτικά τη Λάρισα, καλούμε το Κώστα Μπαργιώτα να σεβαστεί την προσπάθεια και τον αγώνα που έδωσαν όλα τα μέλη και οι εθελοντές για να τον στηρίξουν και να επιστρέψει την έδρα του Ποταμιού που κατέχει.

Το Ποτάμι επέλεξε από την αρχή τον δρόμο των ανατροπών χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος και τα πάσης φύσεως μικροσυμφέροντα. Στο Ποτάμι δίνουμε κάθε μάχη μας σαν να είναι η τελευταία ευκαιρία να αλλάξουμε τη Χώρα και πάντα αναρωτιόμαστε πως θέλουμε να μας θυμούνται οι φίλοι και οι αντίπαλοι μας. Ο Κώστας Μπαργιώτας οφείλει να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα κυρίως ως προς το πρώτο σκέλος του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ