ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ

Ενημερωτική συνάντηση  για τους δασικούς χάρτες με φορείς και δημότες διοργανώνει την Τετάρτη στις 07:00 μ.μ. στο πρώην δημοτικό κατάστημα Γόννων η δημοτική αρχή του δήμου Τεμπών και καλεί να παραστούν οι πολίτες για την πλήρη έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωσής τους.

Σε ανακοίνωση του δήμου επισημαίνονται τα παρακάτω:

“Τεράστια αναστάτωση έχει δημιουργήσει στους Δημότες μας, η ανάρτηση την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου των Δασικών Χαρτών.

Όπως ενημερωθήκαμε για την σύνταξη των χαρτών αυτών χρησιμοποιήθηκαν ως βάση χαρακτηρισμού οι αεροφωτογραφίες του 1945. Ως εκ τούτου δεν έχουν ληφθεί υπόψη παραχωρήσεις γης για αγροτική καλλιέργεια, αλλαγές χρήσης γης, διανομές και αποχαρακτηρισμοί που έχουν συντελεστεί μετά το 1945.Δεν έχουν ληφθεί υπόψη τα όρια των οικισμών και τυχόν αλλαγές που έχουν σημειωθεί σ΄αυτά.

Πρόβλημα επίσης δημιουργείται και με τις περιοχές που έχουν καεί στο παρελθόν, διότι αφού κηρύχθηκαν συνολικά  ως αναδασωτέες, χωρίς διαχωρισμό αγροτικών – δασικών εκτάσεων, σήμερα εμφανίζονται ως δασικές στο σύνολό τους.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, στους χάρτες αυτούς παρατηρούνται λάθη , παραλήψεις και ανακρίβειες. Χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εδαφών εμφανίζονται ως δασικές εκτάσεις.

Για τις εκτάσεις αυτές θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος πολίτης να υποβάλλει αντίρρηση μέσα σε χρονικό διάστημα 60 ημερολογιακών ημερών (+20 ημέρες επιπλέον για τους κατοίκους του εξωτερικού) χωρίς τη δυνατότητα παράτασης σύμφωνα με το νόμο.

Επιπλέον, για την υποβολή των αντιρρήσεων καταβάλλεται ειδικό τέλος, το ύψος του οποίου κλιμακώνεται ανάλογα με το εμβαδό της αίτησης που αφορά η αντίρρηση και μπορεί να φτάσει και τα 3.600€.

Ως Δημοτική Αρχή αντιλαμβανόμενοι το πρόβλημα και την αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί στους δημότες μας :

– Παραχωρήσαμε στο πρώην Δημαρχείο Γόννων, χώρο για τη λειτουργία γραφείου πληροφόρησης των πολιτών , όπου όλοι οι δημότες μας μπορούν να απευθύνονται και να ενημερώνονται σχετικά με τις διαδικασίες ανάρτησης των δασικών χαρτών και της υποβολής αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου αυτών.

– Οργανώσαμε μια πρώτη συνάντηση υπηρεσιακών παραγόντων ( τεχνική υπηρεσία, γραφείο αγροτικής ανάπτυξης)  με την υπεύθυνη του γραφείου πληροφόρησης του Δασαρχείου.

– Οργανώνουμε την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 9.00 π.μ. Ενημερωτική ημερίδα για τους προέδρους των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Τεμπών στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην Δημαρχείου Γόννων.

– Οργανώνουμε σειρά ενημερωτικών συναντήσεων για τους πολίτες στις έδρες των πρώην Δήμων. Η πρώτη από αυτές θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου και ώρα 7.00 μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην Δημαρχείου Γόννων.

Σε αυτήν όπως και σε αυτές που θα ακολουθήσουν  στο Συκούριο και τον Πυργετό σε συνεργασία με την περιφέρεια Θεσσαλίας , την αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, το Δασαρχείο Λάρισας, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Παράρτημα Θεσσαλίας ) , το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.) και τον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας, καλούνται να παραστούν οι πολίτες για την πλήρη έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωσής τους.

– Επιδιώκεται συνάντηση του Δημάρχου Τεμπών με τον Αρμόδιο Υπουργό , κο Φάμελλο, όπου θα ζητηθεί , να δοθεί μεγαλύτερος χρόνος υποβολής αντιρρήσεων, επανεξέταση με παράλληλη μείωση του αντιτίμου ανά στρέμμα,  επιστροφή των εξόδων υποβολής αντιρρήσεων σε όσους δικαιώνονται, αλλά και αποζημίωση των δαπανών εξειδικευμένων ειδικοτήτων ( γεωτεχνικού μηχανικού, δικηγόρου) που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των ως άνω διαδικασιών”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com