“ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ” ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ “ΜΑΞΙΜ”

Σήμερα Σάββατο 4 Μαρτίου είναι η πρεμιέρα του θεατρικού έργου”Δυστυχώ Επτωχεύσαμεν”, που ανεβάζει η θεατρική ομάδα του Μορφωτικού Συλλόγου στις 8.30 το βράδυ στο Μαξίμ.

Πρόκειται για ένα έργο σάτιρα – επιθεώρηση με πολύ χορό και τραγούδι.Είναι μια σύγχρονη κωμωδία, που σκηνοθέτησε ο Στέλιος Ντικούλης, η οποία σατιρίζει την τρέχουσα κοινωνική πραγματικότητα, την ευτέλεια, το αδιέξοδο, την ένδεια, την φτώχεια και τις εκάστοτε πολιτικές τακτικές της διαστροφής και του ανήθικου.

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Σε ένα ελληνικό χωριό, το οποίο πλέον έχει πτωχεύσει με απόφαση των κατοίκων του και ζει σε συνθήκες ανταλλακτικής οικονομίας σε είδος, εκτροχιάζεται ένα τρένο, που μόλις εγκαινιάστηκε και κάνει το παρθενικό του ταξίδι. Οι επιβάτες του τρένου, είναι χαρακτηριστικοί τύποι που ζούνε στην πόλη και είναι άτομα κοινωνικής ισχύος, όπως ο υπουργός, η «αυλή»- παρατρεχάμενοι κομματικοί αργόσχολοι καθώς και βιοπαλαιστές της καθημερινότητας, οι οποίοι «ανταμώνουν» με έναν άλλο κόσμο. Τους ανθρώπους του χωριού, που πλέον προσγειωμένοι στις πραγματικές αξίες της ζωής, βλέπουν την αλήθεια κατάματα, δεν παραμυθιάζονται από την σύγχρονη εικονική ζωή και ψάχνουν τα ουσιώδη και τα αληθινά .

Αδιαμφισβήτητα στο ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ, συναντά κανείς, πλευρές της δικής του καθημερινότητας. Ένα έργο, που μέσα από τις κωμικές καταστάσεις καταγγέλλονται τα κακώς κείμενα που βλέπουμε όλοι μας να συμβαίνουν στη ζωή μας, διακωμωδούνται οι ειδήσεις-«γραμμές» της γελοιότητας που προσπαθούν να «κατευθύνουν» τις μάζες και κυρίως δίνει το μήνυμα της αξιοπρέπειας. Του ηθικού αναστήματος και του αδαμάντινου χαρακτήρα μιας Ελλάδας που αγωνίζεται και παλεύει να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες και στα αδιέξοδα της σύγχρονης ζωής.

Tους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Στέλιος Ντικούλης (Ευτύχης- Πρόεδρος του χωριού), Έλενα Γραβάλου (Μαρίτσα- Αδελφή του Ευτύχη), Ζωή Γωγοβίτου (Κλειώ- Κάτοικος του χωριού), Κατερίνα Μπονίτση (Λουκία- Επιβάτης του τρένου), Βασίλης Τσόλας (Ζαχαρίας- Δάσκαλος του χωριού), Πέπυ Ανανιάδου (Χαρίκλεια- Επιβάτης του τρένου), Ντίνος Νώτας (Ανάργυρος- Υπουργός), Ανδρομάχη Κιόση (Τζένη- Γραμματέας του υπουργού), Δώρα Τσακνάκη (Σούζυ- Η σχέση του Τίμου), Κωνσταντίνος Βουγιατζής (Τίμος- Ο γιος της Χαρίκλειας) Βάιος Μάλκας (Κίτσος- Ο τρελός του χωριού.) και Αλεξάνδρα Γελαλή (Ιδιαιτέρα του υπουργού.) Η σκηνοθεσία είναι του Στέλιου Ντικούλη. Μουσική ενορχήστρωση τραγουδιών: Θέμης Σαμαντζής, στίχοι τραγουδιών: Στέλιος Ντικούλης. Χορογραφίες: Άντζελα Σαρίογλου. Βοηθός σκηνοθετη-λογοπεδικος : Βανέσα Μέκρα. Υπεύθυνες θεατρικού: Βασιλική Μαρινα Γελαλή, Όλγα Νταούκα. Ήχος- φωτισμοί: Βανέσα Μέκρα, Βασίλης Σαμουλαδάς, Γιάννης Ταουσάνης. Αφίσα- πρόγραμμα: Μαρία Βαρδιοπούλου.Σκηνικα: Κιτσουλης Γιώργος,Κονας Δημήτρης. Hairstyling: Μπεκιρης Αλεξης

Χθες έγινε η γενική πρόβα και όλα είναι έτοιμα για τη σημερινή πρεμιέρα!

Ο Ευτύχης, η Μαριτσα, η Κλειώ, η Λουκία, ο Ανάργυρος, η Τζένη, ο Ζαχαρίας, η Χαρίκλεια ,ο Τίμος, η Σούζυ και η Ασημίνα σας περιμένουν να γελάσετε και να απολαύσετε τη σατυρική κωμωδία “δυστυχώς επτωχευσαμεν”.

Σάββατο 4 και Κυριακή 5 Μαρτίου στις 8:30 στο θέατρο Μαξιμ. Τιμή εισοδου: 5 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com