ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΚΩΜΑ

Μια γυναίκα που είχε πέσει σε κώμα πριν από 7 χρόνια, ξύπνησε ξαφνιάζοντας τους γιατρούς.

Η Ντανιέλα Κοβάσεβιτς γέννησε ένα κοριτσάκι το 2009 και αμέσως μετά έπεσε σε κώμα μετά από δηλητηρίαση του αίματος.

Η 25χρονη, από την Ιντίγια στην επαρχία της Βοϊβοντίνα στο βόρειο τμήμα της Σερβίας, γέννησε την κόρη της Μαρία, στο νοσοκομείο στην πόλη Νόβι Σαντ, αλλά έπαθε σήψη και λόγω της φλεγμονής, έπεσε σε κώμα και από τότε είχε παραμείνει σε κατάσταση φυτού, αλλά με τα μάτια της ανοικτά.

Έχει αναφερθεί ότι είναι η μακροβιότερη επιζούσα σε αυτό το είδος κώματος στη χώρα, και οι γιατροί έμειναν έκπληκτοι, όταν ξύπνησε και άρχισε να ανταποκρίνεται αργά στη θεραπεία.

Οι γιατροί λένε ότι τώρα μπορεί να κρατήσει ένα τάμπλετ και ένα στυλό στο χέρι της, καθώς και να καθίσει και να παρακολουθήσει συζητήσεις.

Ο μπαμπάς της, Ντιόρντιε Κοβάσεβιτς, είπε: «Η Ντανιέλα είναι πολύ καλύτερα ότι πριν. Έχει πάρει βάρος, είναι πιο συνειδητοποιημένη και πιο ζωντανή. Αντιδρά, χαμογελά, αλλά και θυμώνει…”

Η κα Κοβάσεβιτς γνώρισε τώρα την κόρη της, που είναι επτά.

Ένας οικογενειακός φίλος δήλωσε: «Μετά το σχολείο, η Marija βρίσκεται κοντά στην μαμά της κάθε μέρα. «Την παρηγορεί, την κάνει να γελά και δεν εγκαταλείπει την ελπίδα ότι θα την αγγίξει και θα την αγκαλιάσει και εκείνη.»

Η κα Κοβάσεβιτς αυτή τη στιγμή αναρρώνει σε κέντρο αποκατάστασης στο Pforzheim, Γερμανία, αλλά χρειάζεται 50.000 ευρώ για να συνεχίσει τη θεραπεία της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ