26ΧΡΟΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟΥΣ 23 ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΖΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΕΙΟΥΣ ΤΟΥΣ

Συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός ο οποίος κρατούσε κλειδωμένους (23) αλλοδαπούς σε αποθήκη στην περιοχή της Μενεμένης, Θεσσαλονίκης.

Οι αλλοδαποί κατακρατούνταν παράνομα μέχρι οι οικείοι τους να παραδώσουν χρηματικό ποσό προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι.

Η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και η ενδελεχής διερεύνηση καταγγελλομένων, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη νεαρού άντρα που εμπλέκεται σε υπόθεση παράνομης κατακράτησης αλλοδαπών.

Πρόκειται για 26χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για Παράνομη κατακράτηση, Εκβίαση, Αρπαγή, Κατ’ επάγγελμα μεταφορά – Προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας και Αντίσταση.

Προηγήθηκε καταγγελία αλλοδαπού, σύμφωνα με την οποία ο 19χρονος αδερφός του και ο 18χρονος ανιψιός του κατακρατούνταν παράνομα, για χρονικό διάστημα περίπου μίας εβδομάδας.

Έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, απογευματινές ώρες της 29-03-2017, εντοπίσθηκε αποθήκη στην περιοχή της Μενεμένης στην οποία εισήλθε ο 26χρονος άντρας, στο εσωτερικό της οποίας βρέθηκαν τα συγγενικά πρόσωπα του καταγγέλλοντα κι επιπλέον είκοσι ένας (21) αλλοδαποί.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι αλλοδαποί κρατούνταν χωρίς τη θέλησή τους, μέχρι οι οικείοι τους να παραδώσουν χρηματικά ποσά προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι, ενώ όλοι τους είχαν εισέλθει παράνομα στην Ελληνική επικράτεια, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Σημειώνεται ότι , ο δράστης που έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για περίπτωση κλοπής και παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών, κατά τη σύλληψή του αντιστάθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν εμπλεκομένων στην υπόθεση συνεργών του.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com