ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ Ο Γ. ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Για μια σειρά θεμάτων που απασχολούν γεωργούς και κτηνοτρόφους του δήμου Τυρνάβου συζήτησε σήμερα με το δήμαρχο Π. Σαρχώση, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γ, Τσιρώνης κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο δημαρχείο παρουσία εκπροσώπων αγροτικών και κτηνοτροφικών φορέων της περιοχής.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για θέματα που αφορούν τη λειτουργία και τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ με τον υπουργό να προαναγγέλλει σειρά παρεμβάσεων με στόχο την βελτίωση της λειτουργίας και της αποδοτικότητας του οργανισμού μέσα από αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των ασφάλιστρων σε γεωργούς και κτηνοτρόφους αλλά και με την τοποθέτηση στον ΕΛΓΑ αναλογιστών.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος έθεσε εκ νέου το θέμα της αποζημίωσης των κτηνοτρόφων για τις τεράστιες ζημιές που προκάλεσε σε ζωικό κεφάλαιο και παραγωγή ο παγετός του Ιανουαρίου επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να ενεργοποιηθεί ο κανονισμός de minimis άμεσα.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης οι κ.κ. Τσιρώνης και Σαρχώσης συζήτησαν και για το θέμα της CETA επισημαίνοντας ότι υπάρχουν καταστροφικά άρθρα για την ελληνική αγροτική παραγωγή και ειδικά για τη φέτα.

Στη σημερινή συνάντηση ήταν παρόντες ο πρόεδρος του ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου Αθ. Χαλούλης, οι πρόεδροι των ΤΟΕΒ Τυρνάβου και Μάτι Τυρνάβου Π. Μπακαγιάννης και Σ. Τζιούφας αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αμπελώνα Ζ. Παρλίτσης,που αναφέρθηκαν σε θέματα τον αγροτικό κόσμο της περιοχής καθώς και οι αντιδήμαρχοι του δήμου Τυρνάβου.

Με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη ο κ. Σαρχώσης προσέφερε ως αναμνηστικό από τον Τύρναβο στον κ. Τσιρώνη ένα μπουκάλι παλαιωμένο τσίπουρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου που πρόσφατα πήρε το χρυσό βραβείο σε διαγωνισμό αποσταγμάτων στη Θεσσλαονίκη.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ