“ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ – ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ” ΑΠΟ ΤΗ Δ.Α. ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανακοίνωση – καταγγελία του συλλόγου υπαλλήλων δήμων του νομού Λάρισας

Εντατικοποίηση – τρομοκρατία – αυταρχισμός.
Αυτό είναι το τρίπτυχο που αποφάσισε η Δημοτική Αρχή της Λάρισας να «σερβίρει» στους εργαζόμενους – βοηθητικό προσωπικό – στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, τις γιορτινές μέρες που έρχονται.

Με  δεδομένο  ότι οι εργαζόμενοι στις  κουζίνες των παιδικών σταθμών όλο αυτό τον καιρό εκτός από τα παιδιά σήκωσαν το βάρος για τα λεγόμενα «κοινωνικά συσσίτια» η Δημοτική Αρχή της Λάρισας με διαδικασίες «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» απαιτεί από τους εργαζόμενους – βοηθητικό προσωπικό – στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς να πάνε για  δουλειά τις μέρες των γιορτών που είναι κλειστοί οι παιδικοί.

ΑΝΤΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕΙ ΔΟΜΕΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΜΕΑ ΩΣ ΟΦΕΙΛΕ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΦΟΒΗΣΕΙ.

Έτσι η δημοτική αρχή καταλαβαίνει την κοινωνική πολιτική για τους άπορους. Τους τσακισμένους που γεννάει η πολιτική τους, επιχειρεί να τους κάνει όχημα σήμερα ενάντια στα δικαιώματα  των  εργαζομένων  των παιδικών σταθμών .

Τα κοινωνικά συσσίτια της  «ανθρωπιστικής κρίσης», όπως θέλουν να ονομάζουν κάποιοι την απόλυτη εξαθλίωση που έχουν περιέλθει μεγάλα τμήματα των λαϊκών στρωμάτων της χώρας μας από την πολιτική  διαδοχικά των κυβερνήσεων, δεν θα  επιτρέψουμε να γίνει το μακρύ χέρι που θα τσακίσει ότι έχει απομείνει ακόμη από κατακτήσεις και ανάγκες μας .

Οι παιδικοί σταθμοί κλείνουν τις γιορτές γιατί τα παιδιά έχουν ανάγκη διακοπών και μαζί τους οι εργαζόμενοι  που δεν κάνουν απλά μια ακόμη  δουλειά,  αλλά γιατί εμπλέκονται έμμεσα και άμεσα στην  φροντίδα και την αγωγή των παιδιών. Σήμερα η δημοτική αρχή επιχειρεί να βάλει χέρι στο βοηθητικό προσωπικό των παιδικών σταθμών,  αύριο θα έρθει η σειρά του παιδαγωγικού, και οι παιδικοί σταθμοί από δομές αγωγής και φροντίδας του παιδιού θα γίνουν parking για παιδιά .

Αυτή την αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνέχεια των προηγούμενων, της Ε.Ε. στηρίζει με κάθε ευκαιρία η Δημοτική Αρχή στην Λάρισα. Είναι αυτή η πολιτική που έχει φέρει την  φτώχεια και εξαθλίωση σε χιλιάδες οικογένειες και στην συνέχεια επιχειρεί να παρουσιάσει ως φιλολαϊκή πολιτική τα κοινωνικά συσσίτια  και την σακούλα των κοινωνικών παντοπωλείων.

Καλούμε την δημοτική αρχή να σταματήσει τον εμπαιγμό και το διαίρει και βασίλευε. Όσο μας αφορά σαν εργαζόμενοι σηκώνουμε ήδη τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης την ίδια ώρα που μεγαλώνει ο εμπαιγμός και η αντιλαϊκή επίθεση, κυβέρνησης, δημάρχων, πλουτοκρατίας.

ΕΩΣ ΕΔΩ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ.

ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΜΑΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ  ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com