ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΟ “ΚΟΥΡΕΜΑ” ΠΛΑΤΑΝΟΥ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Τις διαμαρτυρίες περιοίκων στη συμβολή των οδών Οσσης και Κρυστάλη στον Αμπελώνα προκάλεσε σήμερα το πρωί η εμφάνιση ιδιωτικού συνεργείου το οποίο ξεκίνησε να κουρεύει πλάτανο που βρίσκεται σε σημείο που έχει χαρακτηριστεί δημοτικός δρόμος χωρίς να έχει διανοιχτεί μέχρι σήμερα, μετά από σχετικό αίτημα άλλων κατοίκων.

Οι διαμαρτυρόμενοι που κάλεσαν και την αστυνομία με τη στήριξη του δ.σ. Θ. Λάππα υποστήριζαν ότι ο πλάτανος θα πρέπει να παραμείνει ως έχει εκτός από ορισμένα κλαδιά που βρίσκονται κοντά σε καλώδια της ΔΕΗ, και χαρακτήρισαν έγκλημα το συνολικό κούρεμα του δένδρου που υπάρχει και αναπτύσσεται στο σημείο εδώ και πολλές δεκάδες ή και εκατοντάδες χρόνια.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί που αρχικά ζήτησαν από τον ιδιώτη να διακόψει τις εργασίες ενώ ύστερα από επαφές με το δασαρχείο και το δασονομείο, αποχώρησαν επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει παρανομία στην όλη διαδικασία, ανάβοντας το “πράσινο” φως για τη συνέχιση των εργασιών “καλλωπισμού” του δένδρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνεργείο στάλθηκε στο σημείο από το δήμο Τυρνάβου, ύστερα από αίτημα που υπέβαλαν κάτοικοι που όπως αναφέρουν αντιμετωπίζουν πρόβλημα από την ύπαρξη του δένδρου (βουλώνουν λούκια, σπάζουν κεραμίδια από πτώσεις κλαδιών, σηκώνονται τσιμέντα από τις ρίζες κ.λπ.) και το οποίο έσπευσε να ικανοποιήσει η δημοτική αρχή, ενώ αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των διαμαρτυρόμενων κανείς από το δήμο δεν εμφανίστηκε στο σημείο.

Σε αντίθεση με το δήμο στο σημείο εμφανίστηκε συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ που υπέδειξε ποια τμήματα του δένδρου πρέπει να κοπούν αν και ήδη είχαν κοπεί αρκετά κλαδιά του δένδρου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ