Η Γ.Γ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ  ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Δήλωση του Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Κ. Αγοραστού με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή του αθλητικού νομοσχεδίου

«Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αντί να μεταθέτει την πίεση της ευθύνης στις Περιφέρειες, οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της χρηματοδοτώντας επαρκώς τη συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων ώστε να έχουν λειτουργική καταλληλότητα», τόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας,

Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με αφορμή τη συζήτηση σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου «Τροποποιήσεις του ν.2725/1999 (Ά 121) και άλλες διατάξεις».

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Κ. Αγοραστού έχει ως εξής:

«Πρώτα και κύρια ως Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, ως Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση δεν κληθήκαμε να συζητήσουμε και να καταθέσουμε τις απόψεις μας για τις δυνατότητες αλλά και τις αδυναμίες των ρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο «Τροποποιήσεις του ν.2725/1999 (Ά 121) και άλλες διατάξεις».

Είναι ευρέως γνωστό και κοινά αποδεκτό ότι ως Περιφέρειες ανταποκρινόμαστε στο ρόλο μας στο ακέραιο, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, και διαχρονικά αναλαμβάνουμε πλήρως τις ευθύνες μας.

Ωστόσο, για την αποτελεσματική άσκηση των αρμοδιοτήτων που ανατίθενται στις Περιφέρειες με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, χρειάζεται προσωπικό καθώς μάλιστα από τις Περιφέρειες έχει αποχωρήσει το 45% του προσωπικού κατά μέσο όρο τα τελευταία χρόνια.

Ως Ένωση Περιφερειών έχουμε προτείνει κάθε νομοσχέδιο να κατατίθεται στη Βουλή μαζί με όλο το δευτερογενές δίκαιο (ΠΔ, ΥΑ, εγκύκλιοι) έτσι ώστε αμέσως μετά την ψήφισή του να υπογράφονται και να εκδίδονται προκειμένου να εφαρμόζεται ο νόμος χωρίς καθυστέρηση. Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο υπάρχει πλήθος θεμάτων που παραπέμπονται σε παράγωγες – δευτερογενείς νομοθετικές ρυθμίσεις (υπουργικές αποφάσεις), οι οποίες, κατά κανόνα, είτε έρχονται πολύ αργά είτε ποτέ, γεγονός που εξυπηρετεί μόνο αυτούς που θέλουν να πετάξουν την «καυτή πατάτα» σε άλλους.

Όσον αφορά τις Περιφέρειες, από τον προϋπολογισμό μας και αθλητικά έργα κάνουμε και συντηρήσεις, χωρίς να περιλαμβάνονται στις αρμοδιότητές μας.

Όμως, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αντίνα μεταθέτει την πίεση της ευθύνης στις Περιφέρειες, οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της χρηματοδοτώντας επαρκώς τη συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων ώστε να έχουν λειτουργική καταλληλότητα.

Ως Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση έχουμε αποδείξει ότι στεκόμαστε με σεβασμό και έμπρακτο ενδιαφέρον απέναντι στον αθλητισμό και τη νεολαία».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ