ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΕΤ ΤΟ CHOCO SLIM ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ Ο Μ. ΦΟΥΡΘΙΩΤΗΣ ΣΤΟ “Ε”

Λίγες μέρες μετά το «μέτωπο» που άνοιξε ο παρουσιαστής με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαιτολόγων – Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ), ο ΕΦΕΤ «αδειάζει» τον Μένιο Φουρθιώτη για τα προϊόντα αδυνατίσματος που λανσάρονται αδιαλείπτως από το Ε TV.
Με ανακοίνωση που εξέδωσε προχθές ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε έδωσε έγκριση πιστοποίησης για το περίφημο Choco Slim, το οποίο καταναλώνουν επί μέρες -για να μας πείσουν- στον αέρα της εκπομπής τους ανεξαιρέτως όλα τα πρόσωπα του σταθμού.

«Οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ραδιοτηλεοπτικές ή διαδικτυακές προωθητικές ενέργειες (διαφημίσεις) προϊόντων, καθώς και σε ενδείξεις επί της ετικέτας των τροφίμων, οι οποίες παραπλανητικώς και παρανόμως επικαλούνται ή υπονοούν την πιστοποίηση τροφίμων» αναφέρεται στην ανακοίνωση, με τον παρουσιαστή και διευθυντή προγράμματος και marketing του καναλιού να το φυσάει και να μην κρυώνει!
Λίγες μέρες πριν ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) με δική του επιστολή τάραξε και πάλι τον… όμορφο κόσμο του Μένιου Φουρθιώτη, ζητώντας του να αποκαταστήσει την αλήθεια και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για όσα ανεκδιήγητα είπε στον αέρα της εκπομπής του σχετικά με τον κλάδο τους.

«Aδόκιμες αναφορές»

Γιατί, ακόμα μία φορά, το στέλεχος του καναλιού, χωρίς να… φιλτράρει τα λεγόμενά του, προσπαθούσε να πλασάρει στο τηλεοπτικό κοινό το συγκεκριμένο προϊόν αδυνατίσματος, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «με αυτό το ρόφημα ρυθμίζεται η όρεξη, άρα μπορεί να τρώει κανείς ό,τι θέλει, όσο θέλει και να χάνει βάρος». Ωστόσο, όπως αναφέρεται και στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ΠΣΔΔ, «προέβη σε ανάρμοστες και αδόκιμες αναφορές», προσβάλλοντας χωρίς καμία ντροπή τους επαγγελματίες ενός ολόκληρου κλάδου.

«Αγνωστοι διατροφολόγοι που βαπτίζονται διατροφολόγοι», «δεν ακούμε κανένα λαμόγιο διατροφολόγο που βαπτίζεται» ήταν κάποιες φράσεις που χρησιμοποίησε -μεταξύ άλλων- ο παρουσιαστής, προκειμένου να «σπρώξει» την πραμάτεια του, με τον πανελλήνιο σύλλογο να συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση δύο μέρες μετά προκειμένου να πάρει θέση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ