ΑΔΥΝΑΤΗ Η ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Εκτακτη σύσκεψη για το θέμα της συνταγογράφησης των γεωργικών φαρμάκων παρόντων πολλών μελών του Γεωπονικού Συλλόγου, του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. / Παράρτημα Κ. Ελλάδος, και εκπροσώπων όλων των γεωπονικών συλλόγων της Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα.

Στη συνάντηση επισημάνθηκαν ουσιαστικά προβλήματα στην εφαρμογή της συνταγογράφησης γεωργικών φαρμάκων όπως:

Η πώληση σε επαγγελματίες  αγρότες, οι οποίοι δεν κατέχουν ακόμα το πιστοποιητικό ορθολογικής χρήσης και μετά την 18/09/2017, θεωρούνται μη επαγγελματίες χρήστες

Ασάφειες  και δυσκολίες όσον αφορά στην τοποθεσία του αγροτεμαχίου

Εξοικείωση των χρηστών των συνταγογράφων και τελική δοκιμή της εφαρμογής της συνταγογράφησης.

Η αποφυγή υπερβολικής γραφειοκρατίας, όταν η συνταγογράφηση – καταγραφή γίνεται από τους υπεύθυνους επιστήμονες των καταστημάτων εμπορίας γεωργικών φαρμάκων

Η μη εξεύρεση λύσης για τους ερασιτέχνες, που θέλουν να προμηθευτούν κάποια φυτοπροστατευτικά προϊόντα για ιδία χρήση

Έκδοση συνταγής – φορολογική νομοθεσία

Χρόνος έκδοσης συνταγής και τιμολογίου

Τα προαναφερθέντα είναι μερικά από τα πολλά προβλήματα, που καθιστούν αδύνατη την εφαρμογή της συνταγογράφησης στην παρούσα χρονική στιγμή, και θα σταλούν αναλυτικά στους αρμόδιους υπουργούς και τις υπηρεσίες του υπουργείου.

Επίσης, θα ζητηθεί άμεση συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γεωπόνων ( Π.Ο.Σ..Γ ) σε συνεργασία με τους υπόλοιπους γεωπονικούς  φορείς με τον αρμόδιο Υπουργό παρόντων των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπ.Α.ΑΤ.

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας / Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας   εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής κ. Κ. Καλόγηρος, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γεωπόνων & τον Γεωπονικό Σύλλογο Ν. Λάρισας ο Πρόεδρος κ. Δ. Σοφολόγης , ο Γενικός Γραμματέας της Π.Ο.Σ.Γ. & μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Λάρισας κ. Χρ. Παναγούλης, τον Σύλλογο Επαγγελματιών Γεωπόνων Ν. Λάρισας ο Πρόεδρος κ. Θ. Κατσής, τον Γεωπονικό Σύλλογο Μαγνησίας ο Πρόεδρος κ. Κ. Λάμπρος & ο Αντιπρόεδρος κ. Αθ. Κούντριας και τον Γεωπονικό Σύλλογο Τρικάλων ο Γενικός Γραμματέας κ. Γ. Κυριάκης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ