ΣΤΟ ΟΛΙΓΟΘΕΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΙΑΣ Η ΕΛ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Αργότερα επισκέφθηκε το Γυμνάσιο και το ΓΕΛ Αμπελώνα

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Ελένη Αναστασοπούλου, παραβρέθηκε στον αγιασμό του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ροδιάς και στη συνέχεια επισκέφτηκε το Γυμνάσιο και Λύκειο Αμπελώνα, όπου συνομίλησε με τους αντίστοιχους συλλόγους των διδασκόντων.

Η παρουσία της στο ολιγοθέσιο σχολείο της Ροδιας σηματοδοτεί την έμπρακτη υποστήριξη και προτεραιότητα του Υπουργείου Παιδείας και την πεποίθηση ότι όλα τα παιδιά σε οποιοδήποτε τύπο σχολείου κι αν φοιτούν, σε οποιοδήποτε μέρος της χώρας, έχουν ίσα δικαιώματα στη μόρφωση. Έτσι δίνεται από φέτος η δυνατότητα σε όλα τα σχολεία ακόμη και στα μονοθέσια να λειτουργήσουν ολοήμερο τμήμα με όλα τα θετικά που προσφέρει αυτό όπως: προετοιμασία για την άλλη ημέρα με δάσκαλο και επιπλέον μάθημα ειδικότητας όπως πληροφορική,  θεατρική και καλλιτεχνική αγωγή. Με αυτό τον τρόπο τα μικρά σχολεία δεν θα υστερούν σε τίποτα από τα μεγάλα.  Ακόμη και τα μικρότερα σχολεία όπως αυτό της Ροδιάς έχουν την ευκαιρία να γίνουν πόλος έλξης για νέους ανθρώπους και νέα ζευγάρια να επιστρέψουν στον τόπο τους.

Παρούσα ήταν η κ. Ρούλα Σουρλατζή, πρόεδρος της σχολικής επιτροπής α/βαθμιας του Δήμου Τυρνάβου, ο οποίος, όπως τόνισε η Περιφερειακή Διευθύντρια  στέκεται αρωγός στο έργο της εκπαίδευσης, στηρίζει την υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων και ανταποκρίνεται στα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας. Στον αγιασμό παραβρέθηκαν οι γονείς των μαθητών και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ροδιάς κ. Κων/νος Κουτσονάκος. Τέλος, η κ. Αναστασοπούλου, αφού τόνισε τα πλεονεκτήματα της συνδιδασκαλίας και επικαλέστηκε τους επιστήμονες που έχουν αποφοιτήσει από αυτό το μικρό σχολείο,  κάλεσε  τους κατοίκους και τους γονείς να στηρίξουν  και να προστατεύσουν το σχολείο και σε συνεργασία  με τους δασκάλους του να προσφέρουν στα παιδιά αυτό που δικαιούνται. Ένα καλύτερο μέλλον στην ασφάλεια του σχολείου το οποίο αποτελεί οργανικό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας.

ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΓΕΛ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Η Περιφερειακή Διευθύντρια επισκέφτηκε μετά το σχολείο της Ροδιάς, το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο Αμπελώνα.

Ευχήθηκε σε όλους καλή σχολική χρονιά και συζήτησε με τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των δύο σχολείων.

Όπως τόνισε το γραφείο της είναι πάντα ανοιχτό να δεχτεί είτε μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων αλλά και μεμονωμένους εκπαιδευτικούς για όποιο θέμα χρειάζεται να συζητηθεί.

Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής η κ. Ρούλα Σουρλαντζή -Ζαχαράκη Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας ευχήθηκε και εκείνη καλή σχολική χρονιά και διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός στις προσπάθειες της σχολικής μονάδας και στη νέα σχολική χρονιά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ