ΠΡΩΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΡΙΣΑΙΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΪΔΑ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ 3D PRINTING

Ενα ακόμη βραβείο προσέθεσε στην πλούσια συλλογή του ο Λαρισαίος βιομηχανικός σχεδιαστής MSc Δημήτρης Χαϊδάς, ο οποίος πρωτοτυπεί και δημιουργεί αντικείμενα με τρισδιάστατους εκτυπωτές (3d printing).

Αυτή τη φορά ο Λαρισαίος απέσπασε το πρώτο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό που διοργανώθηκε από την ομάδα του MYTHING με έδρα την Αυστρία και αφορούσε το σχεδιασμό κοσμήματος με βάση την τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης (3d printing).

Οι κατηγορίες του διαγωνισμού ήταν τρεις και χωρίζονταν σε δαχτυλίδι, βραχιόλι και κόσμημα για το λαιμό. Ο Λαρισαίος επιστήμονας συμμετείχε με ένα ιδιαίτερο δαχτυλίδι στο οποίο υπάρχει η δυνατότητα να αναγράφεται κάθετα το όνομα ή ακόμα και το μήνυμα που θα θέλει ο πελάτης και έτσι κάθε τέτοιο αντικείμενο θα είναι μοναδικό και θα έχει ένα προσωπικό χαρακτήρα, κάτι που αποτελούσε βασικό κριτήριο στο διαγωνισμό αυτό.

Τα κριτήρια του διαγωνισμού εκτός από την μοναδικότητα και την προσαρμοστικότητα για κάθε άτομο (Customization), ήταν η αισθητική αξία και η εκμετάλλευση των δυνατοτήτων των νέων ψηφιακών μέσων και τεχνολογιών όπως είναι οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές.

Στις φωτογραφίες που φιλοξενούνται στο ρεπορτάζ θα μπορέσετε να διακρίνετε το όνομα maria, αλλά και το όνομα paidis και για αυτό ευχαριστούμε τον Δημήτρη.

Το βραβείο αυτό που κέρδισε ο Λαρισαίος σχεδιαστής του άνοιξε και προοπτικές συνεργασιών αφού η Αυστριακή πλατφόρμα που διοργάνωσε το διαγωνισμό έφερε σε επαφή σχεδιαστές και κατασκευαστές και θα εκτυπώνονται τα κοσμήματα τους από τρισδιάστατους εκτυπωτές σε διάφορα υλικά.

Το συγκεκριμένο δαχτυλίδι θα κατασκευάζεται, με την άδεια του Δημήτρη Χαϊδά, από εταιρίες στην Αυστρία οι οποίες διαθέτουν σύγχρονους 3d printers και θα πωλείται σε καταστήματα και eshop προσαρμόζοντας ο καθένας το όνομα ή μήνυμά του.

Μιλώντας στο paidis.com για την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα νέα τεχνολογία και τις δημιουργίες του ο Δημήτρης Χαϊδάς αναφέρει:

Με την τρισδιάστατη εκτύπωση είναι εφικτή να φτάσει η παραγωγή αντικειμένων ένα βήμα πιο πέρα μέσω της τρισδιάστατης σχεδίασης (3d modeling) κατασκευάζοντας προϊόντα με πολύπλοκη γεωμετρία σε μικρό χρονικό διάστημα.

Παράλληλα επισημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια στο εργαστήριό του στη Λάρισα (www.dhaidas.com) διαθέτει έναν 3d printer όπου μπορεί να εκτυπώνει διάφορα αντικείμενα χρηστικά ή μη από πλαστικό.

Τέλος υποστηρίζει ότι αυτή η διάκριση στο διαγωνισμό, όπως και άλλες προηγούμενες, τον βοηθούν να έρθει σε επαφή με νέες εταιρίες και σχεδιαστές με στόχο το σχεδιασμό και την κατασκευή αντικειμένων εντός και εκτός συνόρων.

Συγχαρητήρια από όλους εμάς στο paidis.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ