ΟΤΑΝ Η ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟ ΠΕΡΟΥ…

Ανήσυχο πνεύμα και καλλιτεχνική φύση ο καταγόμενος από την Καλλιπεύκη Θανάσης Παπαϊωάννου που τα τελευταία χρόνια δίνει ζωή με τις πινελιές του στις νεροκολοκύθες αλλά και σε διάφορα παλιά αντικείμενα έχοντας μετατρέψει το σπίτι του στον Αμπελώνα σε ένα εργαστήρι τέχνης,

τα τελευταία χρόνια αποφάσισε να ασχοληθεί ερασιτεχνικά και με την κηπουρική.

Λόγω αυτής της ενασχόλησης άρχισε να ψάχνει ντόπια ή και σπάνια σπόρια από διάφορες περιοχές για να τα καλλιεργήσει.

Ετσι έφτασε στα χέρια του σπόροι καλαμποκιού από το Περού, τους οποίους και έσπειρε τόσο στον Αμπελώνα, όσο και στην Καλλιπεύκη. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό που τον εξέπληξε αφού παρά το γεγονός ότι η φροντίδα των φυτών ήταν η ίδια ή και καλύτερη στον Αμπελώνα, το καλαμπόκι που έσπειρε στην Καλλιπεύκη είχε μία πολύ καλύτερη ανάπτυξη αποδεικνύοντας ότι ο κάθε σπόρος θέλει και το κατάλληλο περιβάλλον για να αναπτυχθεί.

“Φαίνεται ότι η Καλλιπεύκη είναι πιο κοντά στο Περού ή αν θέλετε ο Νιζερός συναντά τα οροπέδια της όμορφης χώρας της Λατινικής Αμερικής” λέει γελώντας και επιδεικνύοντας με καμάρι το εντυπωσιακό καλαμπόκι με τον πολύχρωμο καρπό.

Φυσικά δεν ξεχνά και την άλλη του αγάπη για τις νεροκολοκύθες υποστηρίζοντας ότι φέτος θα μας εντυπωσιάσει με τα νέα σχέδια που θα παρουσιάζει ζωγραφίζοντάς τες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ