ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΕΛ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

Με τον υπηρεσιακό Ηλία Φυντάνη στον πάγκο της και μερίδα φιλάθλων να υποδέχεται το μεγαλομέτοχό της Αλέξη Κούγια με αποδοκιμασίες και υβριστικά συνθήματα η ΑΕΛ έσωσε την παρτίδα στο 89’ με τον Κριζμάν ισοφαρίζοντας τον ΠΑΟΚ που προηγήθηκε στο 44’ με τέρμα του Μάτος, για το τελικό 1-1,

στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου φιλάθλου της ΑΕΛ Χ. Μπλιώνα, ενώ μόλις στο 22’ οι παίκτες της ΑΕΛ που στεκόταν καλά αμυντικά στον αγωνιστικό χώρο είδαν το Γιοβάνοβιτς να αποχωρεί τραυματίας στον αστράγαλο, με τον Ηλία Φυντάνη να προχωρά σε αναγκαστική αλλαγή βάζοντας στη θέση του το Φάρκας.

Παιχνίδι με νεύρα χωρίς φάσεις παίχθηκε στο πρώτο ημίωρο, ενώ στο 38’ ο ΠΑΟΚ απείλησε με τον Βιεϊρίνια ωστόσο η κεφαλιά του μετά τη σέντρα του Λέοβατς πέρασε άουτ και 2’ λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης έκανε το γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπόζοβιτς, για να ακολουθήσει στο 41’ νέο σουτ του Πέλκα που εξουδετέρωσε αυτή τη φορά ο κίπερ της ΑΕΛ!

Η πίεση του ΠΑΟΚ καρποφόρησε στην εκπνοή του ημιχρόνου, όταν στο 44’ ο Λέο Μάτος εκμεταλλεύτηκε μακρινή μπαλιά του Βιεϊρίνια από τα δεξιά, έκανε το σουτ με το αριστερό μέσα από την περιοχή με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Μπόζοβιτς για το 0-1 για το Δικέφαλο του Βορρά.

Υποτονική η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, με την ΑΕΛ να βγαίνει μπροστά στο 55’, ωστόσο η προσπάθεια του Λεοζίνιο, μετά από καλοχτυπημένο φάουλ του Αγκάνοβιτς, δεν βρήκε στόχο.

Σε μια απόπειρα να φρεσκάρει την επίθεσή της η ΑΕΛ προχώρησε στο 76’ στη δεύτερη αλλαγή της με το Λεοζίνιο να δίνει τη θέση του στον Περόνε, ο οποίος 1’ λεπτό αργότερα έπιασε την κεφαλιά με τη μπάλα να περνά δίπλα από τα δοκάρια του Ρέι, με το νεοεισελθόντα να δέχεται στο 78’ και την κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία!

Απίστευτο σκηνικό στην τρίτη αλλαγή της ΑΕΛ, με φιλάθλους να προτρέπουν τον Ηλία Φυντάνη να βάλει τον Αλέξη Κούγια στον αγώνα, με το Μασούρα να παίρνει τη θέση του Ναζλίδη στο 84’, ενώ στο 87’ ο ΠΑΟΚ έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κουλούρη με απευθείας κόκκινη κάρτα για αγκωνιά στο Φάρκας.

Η ΑΕΛ πήρε τον πολύτιμο βαθμό στο 89’, όταν ο Φάρκας έκανε την πάσα και ο Κριζμάν κατάφερε να νικήσει το Ρέι γράφοντας το 1-1!!

Στο 95’ η ΑΕΛ επιχείρησε να «κλέψει» τη νίκη με τον Περόνε να πιάνει το σουτ και το Ρέι να δηλώνει «παρών», ενώ με το σφύριγμα της λήξης απειλήθηκε σύρραξη όταν ο Ελ Καντουρί απευθύνθηκε στον πάγκο της ΑΕΛ με τον Α. Κούγια να τον φτύνει (!) για να ακολουθήσει μικροσύρραξη των ποδοσφαιριστών με τους πιο ψύχραιμους αλλά και την αστυνομία να δίνουν λήξη στο επεισόδιο.

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Γουάλας, Γιοβάνοβιτς, Ζίζιτς, Ρέντζας, Άντονι, Αγκάνοβιτς, Λεοζινιο (76’ Περόνε), Κριζμάν, Ντέλετιτς, Ναζλίδης (84’ Μασούρας).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Βαρέλα, Ζαμπράνο, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Μαουρίσιο, Ελ Καντουρί, Πέλκας (63’ Σάκχοφ), Βιεϊρίνια (85’ Μακ), Πρίγιοβιτς (72’ Κουλούρης).

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: F/B PAOK FC

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ