ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΠΔΕ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟΝ Κ. ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Σε τροχιά κινητοποιήσεων βρίσκεται από νωρίς το πρωί σήμερα η ΕΛΜΕ Λάρισας θέλοντας να αναδείξει τα σοβαρά προβλήματα στο χώρο της Παιδείας ενόψει και της άφιξης του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου στη Λάρισα το απόγευμα για το αναπτυξιακό συνέδριο Θεσσαλίας.

Από τις 6.30 το πρωί το δ.σ. της ΕΛΜΕ, καθηγητές και μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη των γραφείων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας ζητώντας την άμεση λειτουργία όλων των ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ του νομού. Τον τόνο στη σημερινή κατάληψη έδωσαν μαθητές του 6ου ΕΠΑΛ που διεκδικούν δυναμικά τη λειτουργία ολιγομελούς τμήματος στο σχολείο τους. Η κατάληψη θα διαρκέσει μέχρι τις 11 το πρωί.

Παράλληλα η ΕΛΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 4.30 το απόγευμα έξω από το ξενοδοχείο Imperial, για να υποδεχθεί “θερμά” τον υπουργό.

Σε σημερινή ανακοίνωση του δ.σ. της ΕΛΜΕ αναφέρονται τα εξής:

“Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας ενόψει της άφιξης του Υπουργού Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, σήμερα στην πόλη της Λάρισας στο πλαίσιο του 4ου Περιφερειακού Συνεδρίου διαμαρτύρεται και καταγγέλλει την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση λόγω και της υποχρηματοδότησης και της έλλειψης διορισμών.

Η περιοριστική πολιτική, η οποία υπαγορεύεται από τα μνημόνια που έχει υπογράψει η κυβέρνηση, έχει σοβαρότατες συνέπειες στη δημόσια εκπαίδευση. Οι εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές και στην εκπαίδευση όλα τα προηγούμενα χρόνια αλλά και οι σημερινές, την υποβάθμισαν και όξυναν περαιτέρω τα προβλήματα του δημόσιου σχολείου με πιο χαρακτηριστικά τη μείωση των δαπανών, τους μηδενικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, την αύξηση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα, την κατάργηση των υποστηρικτικών δομών.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ αγωνίζεται ενάντια στην πολιτική απαξίωσης των εκπαιδευτικών και την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και εκτός από τα πάγια αιτήματα του κλάδου για  την ανατροπή των  μνημονιακών πολιτικών λιτότητας και ύφεσης, την αύξηση των δαπανών για την παιδεία και  μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, για ανώτατο όριο μαθητών 20 στα τμήματα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού και 10 στα εργαστήρια, ζητά:

  • Την έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων των ΕΠΑΛ του Νομού μας.
  • Τη μη σύμπτυξη τμημάτων στα Γυμνάσια και Λύκειατου Νομού μας.
  • την απόσυρση του προσχεδίου για το Νέο Λύκειο και την άμεση έναρξη ουσιαστικού διαλόγου από μηδενική βάση με το Υπουργείο Παιδείας.

Για όλους αυτούς τους λόγους

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας  καλούμε σήμερα Τετάρτη 11/10/2017 στις 16:30 στο  ξενοδοχείο IMPERIAL (χώρο διεξαγωγής του Περιφερειακού Συνεδρίου) σε κινητοποίηση τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες για να διαδηλώσουμε ενάντια στη μνημονιακή πολιτική του Υπουργείου.

Όλοι και όλες εκεί να υψώσουμε τη φωνή μας”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com