ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΑ 27ΑΡΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί των Γυμνασίων 7ου Λάρισας και Αμπελώνα ζήτησαν να μην συρρικνωθούν τμήματα

Συνεχίζουν τις αντιδράσεις τους γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί των Γυμνασίων 7ου Λάρισας και Αμπελώνα που διαφωνούν με τη λειτουργία τμημάτων με 27 μαθητές μεταξύ των οποίων είναι και κάποιοι με μαθησιακές δυσκολίες.

Το πρωί αντιπροσωπεία γονέων και εκπαιδευτικών του 7ου Γυμνασίου Λάρισας επισκέφθηκαν αρχικά τον προϊστάμενο β/βαθμιας εκπαίδευσης Λάρισας Γ. Καψάλη ζητώντας να ανακληθεί απόφαση της διεύθυνσης που δεν επέτρεψε να λειτουργήσουν 4 τμήματα στην Α’ τάξη τμήματα με λιγότερους από 27 μαθητές, αλλά 3 με 27 μαθητές μεταξύ των οποίων και κάποιοι με μαθησιακές δυσκολίες.

Οι γονείς σε κείμενό τους τόνισαν ότι η ενέργεια διεύθυνσης και υπουργείου είναι αντιπαιδαγωγική και απαίτησαν να ανακληθεί άμεσα η απόφαση που δεν δημιουργεί όπως υποστήριξαν κάποιο δημοσιονομικό όφελος.

Μάλιστα σημείωναν ότι σαν γονείς θα άνουν οτιδήποτε για να προστατέψουν τα παιδιά τους από ένα ανάλγητο κράτος.

Από την πλευρά του ο κ. Καψάλης υποστήριξε ότι εφαρμόστηκε ο νόμος δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας Ελ. Αναστασοπούλου ζητώντας την παρέμβασή της για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Γυμνάσιο Αμπελώνα

Συνάντηση με την Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας κ. Αναστασοπούλου είχαν σήμερα το μεσημέρι γονείς και μαθητές του Γυμνασίου Αμπελώνα στο οποίο επίσης κατ’ εφαρμογή του νόμου δεν λειτούργησαν 4 αλλά τρία τμήματα των 27 μαθητών.

Γονείς και μαθητές ζήτησαν να αλλάξει η απόφαση σημειώνοντας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να λυθεί το πρόβλημα.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ