ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ!

Παρέμβαση της ΕΑΛ στη Δ/νση Αστυνομίας και την ΠΟΑΣΥ

Στα όρια κατάρρευσης λόγω παλαιότητας και συνεχόμενης χρήσης βρίσκονται τα συστήματα ασφαλείας που ελέγχονται από το control room στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας σύμφωνα με σχετικό έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας που κοινοποιήθηκε τόσο στη Διεύθυνση Αστυνομίας όσο και στην ΠΟΑΣΥ.

Οι συνδικαλιστές αφήνοντας αιχμές «περί δικαιολογιών πως δεν υπάρχουν χρήματα» αναφέρουν στο έγγραφό τους τα εξής:

«Προ διμήνου, είχαμε απόδραση από τα κρατητήρια. Ευτυχώς μετά τη κινητοποίηση που υπήρξε, το άτομο συνελήφθη λίγες ημέρες μετά.

Την ημέρα της απόδρασης το monitor από το οποίο οι συνάδελφοι παρακολουθούν το κλειστό σύστημα καμερών, ήταν εκτός λειτουργίας. Αυτό είχε συμβεί αρκετό καιρό πιο πριν και με σχετικές αναφορές είχε γνωστοποιηθεί, πλην όμως δεν επισκευάστηκε.

Μετά την απόδραση συνάδελφος από το control room, με προσωπική εργασία και έξοδα, επισκεύασε το monitor της σκοπιάς των κρατητηρίων.

Ομοίως για χρονικό διάστημα άνω των τεσσάρων (4) μηνών το monitor που βρίσκεται στη Κεντρική Πύλη του Αστυνομικού Μεγάρου δεν λειτουργεί, με αποτέλεσμα ο σκοπός, λόγω της θέσης και της κατασκευής της σκοπιάς, να μη μπορεί στη κυριολεξία να αντιληφθεί, τι γίνεται πίσω από τη πλάτη του. Και για αυτό έχουν γίνει σχετικές αναφορές αλλά ως τώρα τίποτα…..

Αν ληφθεί δε υπόψη, ότι γενικά τα συστήματα ασφαλείας που ελέγχονται από το control room είναι λόγω παλαιότητας και συνεχόμενης χρήσης, στα όρια κατάρρευσης και ο συνάδελφος που εκτελεί εκεί υπηρεσία δεν είναι δυνατόν να μπορεί να ελέγχει τα πάντα ανά πάσα στιγμή, τότε γίνεται αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος.

Η μόνιμη δικαιολογία ότι «δεν υπάρχουν χρήματα», δε μπορεί να σταθεί. Το κόστος επισκευής και των δύο  monitor ανέρχεται στο ποσό των 50 ευρώ!! Αν γίνει όμως «η στραβή», τότε σε μηδέν χρόνο βρίσκονται και το χαρτί και το μελάνι για να έρθουν στους σκοπούς-συναδέλφους οι κλήσεις προς απολογία….

Υπόψη ότι στο κτίριο λειτουργεί κερδοφόρα λέσχη, με ότι αυτό συνεπάγεται, αρκεί από την Υπηρεσία να υπάρχει η ανάλογη «ευλυγισία», πράγμα που δυστυχώς δεν βλέπουμε….

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες».

Ε.Π.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ