ΑΘΩΩΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΑΔΡΑΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΣΕ ΡΕΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Επιμένει σε κατηγορίες το «ΔΩΤΙΟ ΠΕΔΙΟ»

Αθώους έκρινε το δικαστήριο το δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα, τον εργολάβο αλλά και τους χωματουργούς που κάθισαν στο σκαμνί κατηγορούμενοι για την εναπόθεση αδρανών υλικών στην κοίτη του ρέματος «Πουρί» στον Αγιόκαμπο Λάρισας.

Πρόκειται για υπόθεση που εκκρεμούσε από το 2013 και έφτασε στις αίθουσες των δικαστηρίων μετά από αυτεπάγγελτη δίωξη της Εισαγγελίας Λάρισας, ενώ οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν πως τοποθέτησαν προσωρινά τα αδρανή υλικά στο ρέμα για να τα μεταφέρουν αλλού στη συνέχεια, αξίζει δε να σημειωθεί πως και οι σχετικές έρευνες αρμόδιων υπηρεσιών δεν εντόπισαν ύπαρξη ασφάλτου και αμιάντου στην περιοχή.

Την ίδια ώρα αντικείμενο σχολιασμού έγινε η απόφαση στο δήμο Αγιάς, με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γρ. Καλαγιά, που εμφανίστηκε ως μάρτυρας κατηγορίας στο δικαστήριο, να επιμένει πως τα αδρανή υλικά συνεχίζουν να βρίσκονται θαμμένα στο ρέμα, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες αποφάνθηκαν αρνητικά γιατί κατά τη διερεύνηση των καταγγελιών «έκαναν τομές αλλού»!!!

«Τον τρόπο που έκρυψαν τα υλικά τον κατέγραψε η συγκεκριμένη φώτο με τον καλύτερο τρόπο ..άνοιγαν μεγάλους τάφρους έξω από τον παράνομα περιφραγμένο χώρο μέσα στην κοίτη και μετά σκέπαζαν την άσφαλτο και τον αμίαντο με χαλίκι !!! ..τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στον κυρίαρχο καιρό…και στην κρίση σας ..», επισημαίνει σε ανάρτησή του ο επικεφαλής του «Δώτιου Πεδίου», προσθέτοντας μάλιστα πως «όλοι προσπαθούν να κουκουλώσουν το θέμα», για να συμπληρώσει με νόημα πως «δυστυχώς τα υλικά είναι ακόμη κρυμμένα στην κοίτη του ρέματος και με την πρώτη δυνατή κακοκαιρία θα βρεθούν όλα τα υλικά στη θάλασσα».

Αν δεν πρόκειται για στείρα αντιπολιτευτική τακτική μάλλον θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις στους δημότες, αλλιώς προβλέπεται νέος γύρος αντιπαράθεσης με πιθανή κατάληξη και πάλι τις αίθουσες των δικαστηρίων.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: F/B

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ