ΜΑΖΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ 5η ΥΠΕ

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην 5η ΥΠΕ πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις Θεσσαλίας εκφράζοντας έτσι την οργή και την αγωνία τους για τα προβλήματα που ταλανίζουν τον ευαίσθητο χώρο της Υγείας.

Επικεντρώνοντας στις ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, τις πολύωρες αναμονές στα επείγοντα, τις ελλείψεις σε αναλώσιμα και φάρμακα αλλά και την υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στην πύλη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας για να κατευθυνθούν στη συνέχεια με φωνές, συνθήματα και πανό στα γραφεία της 5ης ΥΠΕ, όπου και επέδωσαν σχετικό ψήφισμα στο πλαίσιο συνάντησης με τον αναπληρωτή διοικητή Δ. Δημητριάδη και την υποδιοικήτρια Π. Ζιαζιά.

«Η Λάρισα στην πρωτοβάθμια φροντίδα βρίσκεται σε καλό επίπεδο, αφού έχει 95 γιατρούς σε ολόκληρο το νομό», ήταν η αντίδραση του κ. Δημητριάδη, ο οποίος παραδέχτηκε τις ελλείψεις στην υπόλοιπη Θεσσαλία, προσθέτοντας πως «είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο στηρίζει και αναβαθμίζει την πρωτοβάθμια υγεία με προσλήψεις, οι οποίες θα γίνουν και στη Λάρισα για την στελέχωση των ΤΟΜΥ».

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και η τοποθέτηση της υποδιοικήτριας της 5ης ΥΠΕ, που έσπευσε να τονίσει πως η αδυναμία στελέχωσης σχετίζεται και με τις επιλογές των γιατρών να κινηθούν για εργασία στον ιδιωτικό τομέα ή να καταφύγουν στο εξωτερικό αποφεύγοντας τα δημόσια νοσοκομεία, ενώ αναφορικά με τους πόρους υπογράμμισε πως αυτοί αναπροσαρμόζονται στα μέσα κάθε χρονιάς.

«Το υπουργείο έχει δρομολογήσει νέες προσλήψεις, ενώ παράλληλα θα γίνονται κεντρικοί διαγωνισμοί για τις προμήθειες υλικών και φαρμάκων προκειμένου να πετύχουμε οικονομίες κλίμακας», κατέληξε η κ. Ζιαζιά.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ