ΣΩΖΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ ΕΜΑΚ (ΦΩΤΟ)

Μάχη με το χρόνο και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες δίνουν τα τελευταία 24ωρα άνδρες της ΕΜΑΚ αλλά και εθελοντές διασώστες της ΕΟΔ, καθώς τρίτη επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη στον Όλυμπο, όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι σε χαράδρα δύο ορειβάτες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για έναν 37χρονο και έναν 55χρονο, οι οποίοι επιχειρώντας ανάβαση στο βουνό γλίστρησαν και κατέληξαν σε χαράδρα στην περιοχή «Λιβαδάκι», με τον 55χρονο να φέρεται σοβαρά τραυματισμένος στο κεφάλι, ενώ τραυματίας είναι και ο 37χρονος.

Στην περιοχή αναμένεται να «σηκωθεί» και ελικόπτερο super puma προκειμένου να βοηθήσει στη νυχτερινή επιχείρηση, ενώ μόλις λίγες μέρες νωρίτερα άνδρες της 8ης ΕΜΑΚ αλλά και πυροσβέστες του 3ου Π.Σ Λάρισας προχώρησαν σε διάσωση ηλικιωμένου που κατέληξε σε χαράδρα στον Παραπόταμο του δήμου Τεμπών.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι διασώστες ανέσυραν τον ηλικιωμένο, έναν 87χρονο, από δύσβατη περιοχή και χαράδρα βάθους 10 μέτρων με τη χρήση φορείου και σχοινιών για να τον μεταφέρουν στη συνέχεια σε ασφαλές σημείο απ’ όπου και τον παρέλαβε ασθενοφόρο.

Ό, τι και να πει κανείς είναι λίγο για τους διασώστες και τους εθελοντές που σώζουν ανθρώπινες ζωές, ενώ ενδεικτικές των συνθηκών κάτω από τις οποίες επιχειρούν είναι οι φωτογραφίες από τη διάσωση του ηλικιωμένου στον Παραπόταμο, αλλά και από την επιχείρηση με τη συνδρομή της ΕΟΔ στον Όλυμπο.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ