ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ: ΠΕΡΑΣΕ Ο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΝΕΟ ΟΧΙ ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Μία από τα ίδια στις δύο πρώτες συνεδριάσεις του δ.σ. δήμου Τυρνάβου χθες το βράδυ αφού οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αλλά και οι τρεις ανεξάρτητοι σύμβουλοι επέμειναν στο όχι για το τεχνικό πρόγραμμα αλλά και τον προϋπολογισμό του 2018 σφίγγοντας τον κλοιό γύρω από τη δημοτική αρχή και το δήμαρχο.

Σε αντίθεση όμως με το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο ισολογισμός και ο απολογισμός του 2016, αφού ναι στην εισήγηση ψήφισαν οι σύμβουλοι της παράταξης του δημάρχου και οι παρατάξεις Μαλάκου και Ψύρρα.

Μιλώντας στη συνεδρίαση ο δήμαρχος Π. Σαρχώσης υποστήριξε ότι ο δήμος βρίσκεται σε τροχιά νοικοκυρέματος, επισημαίνοντας ότι είναι η πρώτη φορά που αποτυπώνεται στον ισολογισμό του 2016 θετικό αποτέλεσμα και πλεόνασμα ενώ τόνισε ότι επίσης για πρώτη φορά υπήρξε υλοποίηση κατά 85% στον προϋπολογισμό.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το θέμα των απευθείας αναθέσεων με τον επικεφαλής της Δράσης Πολιτών Στ. Ροντούλη να κάνει λόγο για αδιαφάνεια στη διαχείριση του δήμου και τον δήμαρχο αλλά και τους αντιδημάρχους Κ. Κουλιό και Γ. Μπανταβάνη να απαντούν ότι όλες οι αναθέσεις, αλλά και οι εκκρεμείς δικαστικές προσφυγές προμηθευτών είναι αναρτημένες στη “Διάγεια” από όπου μπορεί ο καθένας να ενημερωθεί.

Κόντρα για το θέμα των αναθέσεων υπήρξε και μεταξύ του δημάρχου και του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Αλ. Χατζηκρανιώτη, ενώ ο κ. Σαρχώσης απαντώντας στην αντιπολίτευση υποστήριξε ότι από το 2016 και εντεύθεν οι απευθείες αναθέσεις έχουν μειωθεί τόσο σε αριθμό όσο και σε χρήματα και υπογράμμισε ότι από το καλοκαίρι του 2016 έχει μειωθεί δραστικά το ποσό κάτω από το οποίο δικαιούται ένας δήμος να κάνει απευθείας αναθέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λαϊκή Συσπείρωση σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι κ.κ. Αστ. Χατζηκράχτης και Ν. Μπαντόγιας δεν ψήφισαν τον ισολογισμό για καθαρά πολιτικούς λόγους ενώ διευκρίνισαν ότι δέχονται τα στοιχεία που παρουσίασαν οι υπηρεσίες.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ