ΝΕΟ Δ.Σ. ΣΤΗΝ ΕΛΤΕΕ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με ενιαίο κοινό ψηφοδέλτιο όπως πάντα, πραγματοποιήθηκαν χθες οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ΕΛΤΕΕ του νομού. Χαρακτηριστικό της διαδικασίας είναι η ανανέωση των μελών που αποτελεί εχέγγυο για μια δυναμική παρουσία στο χώρο των Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. 
Για το Δ.Σ εκλέγονται κατά σειρά προτίμησης οι :Κωστής Αθανάσιος, Μπίγγος Χρήστος, Κέρκυρας Ιωάννης, Αγγέλης Βασίλειος, Γκουτζινόπουλος Βασίλειος, Γκούρος Νικόλαος και Παπαδημητρίου Γεώργιος.
Και αναπληρωματικοί για το Δ.Σ. οι: Μανδάλη Ανδριανή και Αγγελόπουλος Ιωάννης.

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται οι: Πράπας Γεώργιος, Γκαρλέμος Γρηγόριος και Σκουταρά Αποστολία .

Αντιπρόσωποι στην ΟΛΤΕΕ εκλέγονται οι: Μπίγγος Χρήστος και Αγγέλης Βασίλειος.
Και αναπληρωματικοί για Αντιπροσώπους στην ΟΛΤΕΕ εκλέγονται οι: Γκουτζινόπουλος Βασίλειος και Αγγελόπουλος Ιωάννης.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας τα μέλη του νέου δ.σ. της ένωσης σε δήλωσή τους αναφέρουν:

“Οι νεοεκλεγέντες ευχαριστούμε θερμά όλους τους συναδέλφους που με την προσέλευση τους στις εκλογές έδειξαν για ακόμη μια φορά την στήριξη τους στην ΕΛΤΕΕ. Αποτελεί υπόσχεση των μελών του Δ.Σ. αλλά και όλων των υποψηφίων που ήταν στο ψηφοδέλτιο ότι θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε και να αγωνιζόμαστε για την ανάπτυξη της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, έτσι ώστε να ξαναβρεί την θέση που της αρμόζει στη Β/μια Εκπ/ση.

Αγωνιζόμαστε για:
1. Ισχυρή Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση ΜΕΣΑ στη ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΤΥΠΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ του Υπουργείου Παιδείας.
2. Αξιοπρεπή χρηματοδότηση για την παιδεία με βάση τις πραγματικές ανάγκες και απεμπλοκή από τις μνημονιακές δεσμεύσεις που οδηγούν σε συνεχή μείωση του ποσοστού του ΑΕΠ για την παιδεία.
3. Πτυχίο ειδικότητας στα 18 με πλήρη Επαγγελματικά Δικαιώματα.
4. Η μαθητεία να επεκταθεί για όλους τους μαθητές της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
5. Κατάργηση του θεσμού των μη ‘’παρακολουθούντων’’ μαθητών που νομοθετήθηκε μόνο για την τεχνική εκπαίδευση
6. Την ελεύθερη και χωρίς εμπόδια επιλογή του τομέα και την ειδικότητα που επιθυμεί ο κάθε μαθητής βάζοντας εμπόδια το πρόσχημα των ολιγομελών.
7. Να προσμετρούνται οι μαθητές των τμημάτων μαθητείας στη δύναμη των μαθητών που καθορίζουν την λειτουργία και την χρηματοδότηση των ΕΠΑΛ και Ε.Κ.

Στόχος μας είναι η ανάπτυξη της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και η σύνδεση της με την αγορά εργασίας. Θέλουμε οι μαθητές και οι οικογένειες τους να επιλέγουν την Τεχνική και Επαγγελματική εκπαίδευση, για την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και την δυνατότητα να ενταχθούν στον παραγωγικό ιστό της χώρας και την αγορά εργασίας. Θέλουμε η ΤΕΕ να είναι εργαλείο ανάπτυξης και προόδου όλης της κοινωνίας, να γίνει το μέσο που θα δώσει ελπίδα και προσδοκίες επιτυχίας και προόδου σε όλους.

Καταγγέλλουμε τις προτάσεις των θεσμών που υπέγραψε ο Υπουργός Παιδείας. Οι αποφάσεις αυτές ουσιαστικά καταργούν κεκτημένα δικαιώματα χρόνων. Δικαιώματα τα οποία παλέψαμε χρόνια να τα κατακτήσουμε. Όλοι μαζί ενωμένοι, χωρίς στενές κομματικές εξαρτήσεις να αγωνισθούμε για ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον και για το μέλλον της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ