ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!

Ανακοίνωση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καταγγέλλει την Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία ανακοίνωσε την απόλυση 120 εργαζομένων από τον κλάδο των καθαριστριών και των φυλάκων με αιτιολογία την υλοποίηση του πλάνου αναδιάρθρωσης της Τράπεζας.

Η απόφαση αυτή της Τράπεζας Πειραιώς αποτελεί μέρος του σχεδίου των τραπεζιτών για μείωση των τραπεζοϋπαλλήλων.

Στόχος τους είναι η μείωση του «λειτουργικού κόστους» που θα τους επιφέρει μεγαλύτερη κερδοφορία. Η διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας των τραπεζικών ομίλων, η μεγιστοποίηση των κερδών τους, η καπιταλιστική ανάπτυξη περνάει μέσα από την καταλήστευση των δικών μας δικαιωμάτων, την ανεργία μας, τη φτώχεια και την ανέχεια των εργαζομένων. ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!

Οι ευθύνες της Ομοσπονδίας του κλάδου, δηλαδή της ΟΤΟΕ, είναι μεγάλες. Πρώτη έσπευσε να κλείσει «διαβούλευση» με την Τράπεζα, για το πώς θα βελτιωθούν οι όροι της μετακίνησης των συναδέλφων σε άλλες εταιρείες (outsourcing), ενώ δεν βρήκε ούτε μία λέξη να πει για τη Διοίκηση της τράπεζας και τα επιχειρηματικά της σχέδια, σπέρνοντας αυταπάτες ότι με «…κλίμα ηρεμίας, συνοχής και συνεργασίας που έχει ανάγκη η τράπεζα στην κρισιμότερη φάση μετάβασης στην επόμενη μέρα…» υπάρχει πιθανότητα να ανακληθούν τα αντεργατικά τους σχέδια.

Η Διοίκηση της Πειραιώς, όπως και οι άλλοι τραπεζίτες, σε συνάντηση πριν λίγες μέρες με τον πρωθυπουργό συμφώνησαν για την επόμενη μέρα: Μαζί εκθείασαν την ανάπτυξη που έρχεται. Και πριν προλάβουν καν να καταπιούν τον καφέ που έπιναν στην συνάντησή τους, Κυβέρνηση και τραπεζίτες προχώρησαν σε απολύσεις!

Καλούμε τα σωματεία που δραστηριοποιούνται στην τράπεζα Πειραιώς να μη συναινέσουν στη λογική υπεράσπισης της «βιωσιμότητας» και της «κερδοφορίας» της τράπεζας με κόστος τις θέσεις εργασίας μας. Να μη δεχτούν να θυσιάσουν τα εργασιακά μας δικαιώματα για τη σωτηρία των τραπεζών!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην τράπεζα Πειραιώς και γενικότερα να απαντήσουν αγωνιστικά. Να κάνουν συνελεύσεις στα καταστήματα της Πειραιώς, να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Το ΕΚΝΛ στηρίζει αυτόν τον αγώνα.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ