ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ Λάρισας με σημερινή της ανακοίνωση καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να πάρουν μαζικά μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 12:30 το μεσημέρι έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας (Τέρμα Σωκράτους ),

ενάντια στο προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Η συγκυβέρνηση  φέρνει στη Βουλή για ψήφιση τα μέτρα της τρίτης αξιολόγησης, μεταξύ των οποίων και την επαναφορά της απαράδεκτης τροπολογίας Αχτσιόγλου για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία, για το οποίο τόσοι αγώνες και θυσίες έχουν γίνει από τους εργαζόμενους .

Ειδικά για το χώρο της εκπαίδευσης  το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει μέτρα που οδηγούν στην υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, στη συρρίκνωση του δημόσιου σχολείου.

Συγκεκριμένα :

Υποχρεωτικό 30ωρο παραμονής στο σχολείο και στο βάθος αύξηση διδακτικού ωραρίου.

Μαζικές συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.

Kατάργηση της ώρας σίτισης ως διδακτικής ώρας

Παράλληλα μεταξύ των 70 προαπαιτούμενων που περιλαμβάνει η 3η αξιολόγηση είναι:

Μείωση των συντάξεων έως και 40% για νέους και παλιούς ασφαλισμένους (3.000.000 συνταξιούχοι) με τον Νόμο Κατρούγκαλου (Ν. 4387/2016).

Μείωση του αφορολόγητου από τα 9.600 ευρώ στα 5.681 ευρώ, που συνεπάγεται 700 ευρώ μείον τον χρόνο στις αποδοχές των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Αύξηση της φορολογίας, μέσω της κατάργησης του 1,5% έκπτωσης φόρου, καθώς και αυξήσεις στις εισφορές για τον ΕΟΠΥΥ.

Αλλαγή του νόμου Κατσέλη, έτσι ώστε οι πλειστηριασμοί να γίνονται ευκολότερα,

Τα μέτρα αυτά, καθώς και εκείνα που προϋπάρχουν και αυτά που θα ακολουθήσουν με την τέταρτη αξιολόγηση, στις αρχές του Απρίλη, όχι μόνο δεν συνιστούν «καθαρή» έξοδο από τα μνημόνια, αλλά συνεπάγονται και νέα βάρη ιδιαίτερα επαχθή για τους εργαζόμενους.

Διεκδικούμε:

  1. Απόσυρση της απαράδεκτης τροπολογίας Αχτσιόγλου για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία.
  2. Να μην ψηφιστούν τα νέα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης”.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com