ΣΤΗ “ΦΛΟΓΑ” Ο ΜΕΣ ΟΣΣΑΣ ΚΑΙ Ο Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ

Εκδρομή αλληλεγγύης και προσφοράς πραγματοποίησε ο Μ.Ε.Σ. Όσσας στην Αθήνα στις 27 και 28 Ιανουαρίου 2018. Παρών και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης. 

Η επίσκεψη ξεκίνησε από το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες «Φλόγα», όπου παραδόθηκαν τρόφιμα και είδη υγιεινής,  προσφορά των συμμετεχόντων στην εκδρομή και όχι μόνο. Εκεί μας υποδέχθηκε η Πρόεδρος της «Φλόγας» κ. Μαρία Τρυφωνίδου, η οποία μας ευχαρίστησε για την προσφορά και  στη συνέχεια σε κλίμα συγκίνησης μας ενημέρωσε για τους σκοπούς, την προσφορά και τους μελλοντικούς στόχους της «ΦΛΟΓΑΣ», στέλνοντας  μήνυμα αισιοδοξίας, ότι  πια ο παιδικός καρκίνος θεραπεύεται στην συντριπτική του πλειοψηφία.

Η ιατρική έχει κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο, αλλά – παρά ταύτα – είναι μια δύσκολη περιπέτεια και για τα παιδιά και για τις οικογένειες. Βοηθάμε, λοιπόν, και τα παιδιά και τις οικογένειες να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία, με αγάπη και με ελπίδα, τόνισε τελειώνοντας  η κ. Τρυφωνίδου.

Ο κ. Μανώλης, μετά το τέλος της ενημέρωσης συνομίλησε με την Πρόεδρο της «ΦΛΟΓΑΣ» κ. Τρυφωνίδου, συγχαίροντας για τις υπηρεσίες που παρέχει ο σύλλογος τα 35 χρόνια ύπαρξής του, στα παιδιά και στις οικογένειες και οι οποίες είναι πραγματικά ανεκτίμητες.

Σε δήλωσή του ο κ. Μανώλης σημειώνει:

«Από την σημερινή επίσκεψη στο σπίτι των παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες,  διδαχθήκαμε τι σημαίνει  αξιοπρέπεια, πραγματική αγάπη, πραγματική ανιδιοτελή εθελοντική προσφορά, με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και δη της ευαίσθητης παιδικής ηλικίας, με συνέπεια και ευθύνη.

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε την εμπειρία αυτή παρά μόνο αισθήματα αλληλεγγύης, αγάπης και κατάθεση σεβασμού τόσο στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο όσο και στους γονείς τους, που χέρι – χέρι με τα παιδιά τους βιώνουν το δικό τους Γολγοθά.

Και ο κ. Μανώλης κατέληξε: «Για μας, σαν Αντιπολίτευση ήταν ένα μάθημα εθελοντισμού και προσφοράς. Όσο υπάρχουν συνδημότες μας που έχουν ανάγκη, χρειάζονται κοντά τους  όλους εμάς, με επικεφαλής τους τοπικούς Άρχοντες, και αυτό είναι η δική μας προτεραιότητα, ο Άνθρωπος».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ