ΑΝΑΨΑΝ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΟ ΕΑΚΛ

Αντιδράσεις και στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας

Διαστάσεις δείχνουν να παίρνουν οι αντιδράσεις στην απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΚΛ για τη χρήση μαγνητικών καρτών και την τοποθέτηση τουρνικέ στην είσοδο του ΕΑΚΛ, αφού μετά το Περιφερειακό Σύμβουλιο την αντίθεσή του εξέφρασε και το Δημοτικό Συμβούλιο της Λάρισας.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Τρίτης το θέμα έφερε ο επικεφαλής  της ΛΑΣΥ Π. Κρίκης, παρουσία και μελών της Επιτροπής Αγώνα αλλά και εκπροσώπων σωματείων που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση, ενώ ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης διαχώρισε πλήρως τη θέση του διαφωνώντας με τη συγκεκριμένη απόφαση.

Μετά από πρόταση της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρ. Καραλαριώτου το ζήτημα θα εξετασθεί από διαπαραταξιακή επιτροπή που θα πραγματοποιήσει αυτοψία στο χώρο εξετάζοντας την εφαρμογή του μέτρου, ενώ στο πλαίσιο της συνεδρίασης αίσθηση προκάλεσαν αναφορές του προέδρου της Δ.Ε Γ. Κωσταρόπουλου που έκανε λόγο για «απειλητικά μηνύματα» που δέχτηκε προκαλώντας την έντονη αντίδραση των παρευρισκομένων.

«ΟΧΙ» ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΟ ΕΑΚΛ

Παρέμβαση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με την απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΚΛ για τη χρήση μαγνητικής κάρτας στις εγκαταστάσεις του Αλκαζάρ πραγματοποίησαν τη Δευτέρα μέλη της Επιτροπής Αγώνα και εκπρόσωποι σωματείων που αντιτίθενται στο μέτρο, ζητώντας την παρέμβαση της Περιφέρειας και την έκδοση σχετικού ψηφίσματος.

«Πρόκειται για μοναδική απόφαση της διοικούσας πανελλαδικά που παραβιάζει τη θεμελιώδη αρχή της δημοκρατίας και τα προσωπικά δεδομένα», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, ενώ παίρνοντας το λόγο και η Ευαγγελία Λιακούλη περιέγραψε «νομικό και συνταγματικό ζήτημα  που προκύπτει με τη χρήση της κάρτας», καλώντας μάλιστα τους παρευρισκόμενους να κινηθούν και νομικά.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης το σώμα προχώρησε σε ομόφωνη απόφαση έκδοσης ψηφίσματος συμπαράστασης εκφράζοντας την αντίθεσή του στην κάρτα εισόδου, ενώ διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία θα επιδιώξει άμεσα συνάντηση με τη Διοικούσα Επιτροπή του ΕΑΚΛ προκειμένου να συζητήσει το θέμα πριν την 1η Φεβρουαρίου, οπότε και τίθεται σε ισχύ η απόφαση.

Αξίζει πάντως να επισημανθεί πως η Διοικούσα Επιτροπή του ΕΑΚΛ δείχνει αποφασισμένη να προχωρήσει σε υλοποίηση της απόφασής της και εφαρμογή του μέτρου από 1ης Φεβρουαρίου, ενώ από την πλευρά της η Επιτροπή Αγώνα προγραμματίζει την ίδια μέρα κινητοποίηση που θα γίνει στις 17.30, στην είσοδο του Αλκαζάρ.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ