Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΑΚΛ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΠΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Ανακοίνωση της παράταξης “Νέα Λάρισα” που υπογράφουν ο επικεφαλής Ντ. Διαμάντος δημοτικός σύμβουλος και οι Β. Γκουράβας Βασίλειος και Κων. Μπαζάκης συντονιστές του Τομέα Αθλητισμού

Η διορισμένη διοίκηση του ΕΑΚ  υπερβαίνοντας τα όρια με την επιμονή της σε μία πολιτική πρακτική διαχείρισης των αθλητικών συλλόγων που χρησιμοποιούν τις δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις ως «υποχείρια» δυστυχώς γι’ αυτήν δεν έπεισε.

Ούτε κατά τη συζήτηση στο ΔΣ αλλά ούτε και κατά την επιτόπου αυτοψία της Διαπαραταξιακης επιτροπής όπου παραβρέθηκε ο εκπρόσωπός μας και συντονιστής Τομέα Αθλητισμού κος Κώστας Μπαζάκης.

Και δυστυχώς, η πολιτική «στοχοποίησης» των Ερασιτεχνικών σωματείων για την οποία καταγγείλαμε σε πρότερο χρόνο τη Δημοτική αρχή σε σχέση με τους Δημοτικούς αθλητικούς χώρους (ευτυχώς όμως σε ένα σημαντικό βαθμό εκεί εισακουστήκαμε στις προτάσεις μας) βρίσκει τη συνέχειά της και στους δημόσιους αθλητικούς χώρους  του ΕΑΚΛ της ΓΓ Αθλητισμού.

Βέβαια, όταν η Διοίκηση του ΕΑΚ και ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα αθλητισμού είναι το ίδιο πρόσωπο είναι φυσικό να αναρωτιόμαστε και να ανησυχούμε και εμείς και τα Ερασιτεχνικά σωματεία για τη συνέχεια.

Κρατάμε βέβαια τη δήλωση του Δημάρχου και ελπίζουμε να υπερισχύσει ότι, δεν θα υπάρχει η ίδια πολιτική (τουρνικέ- «φακελώματος») στους δημοτικούς αθλητικούς χώρους.

Διαπιστώνουμε βέβαια ότι, στις παρεχόμενες υπηρεσίες που οφείλει να παρέχει η διοίκηση του ΕΑΚ δεν ανταποκρίνεται. Και αυτό σε ότι αφορά την πληρότητα και ασφάλεια των υποδομών (ιδίως των βαρέων αθλημάτων) αλλά, και στην ισότιμη πρόσβαση στους αθλητικούς χώρους και στο δικαίωμα να αθληθούν των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και των ΑΜΕΑ.

Προτείνουμε λοιπόν, αντί να αναλώνεται σε ενέργειες «πιλοτικών πρακτικών» που προσβάλλουν την ανθρώπινη ύπαρξη και κινούνται σε όρια παρατυπίας σε ότι αφορά τα προσωπικά δεδομένα, να συνεργαστεί αγαστά με τους ανθρώπους των Ερασιτεχνικών σωματείων. Γιατί αυτοί επί χρόνια προσέφεραν στον αθλητισμό της πόλης και στη νεολαία. Και τους οφείλεται τουλάχιστον η αναγνώριση αυτή αντί της «στοχοποίησης» ότι «κερδοσκοπούν» τη στιγμή μάλιστα, που οι επιχορηγήσεις από τις Ομοσπονδίες προς τους συλλόγους είναι ανύπαρκτες.

Προτείνουμε η διοίκηση του ΕΑΚ να διεκδικήσει περισσότερους – που είναι εξ ορισμού και αναγκαίοι- πόρους επιχορήγησης ώστε, να καλυφθούν οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό.

Και βέβαια, να καταργηθεί κάθε χαράτσι για τη χρήση των δημόσιων αθλητικών χώρων από τα Ερασιτεχνικά σωματεία ενώ, να διαφυλαχθεί το δικαίωμα των γονιών και των φιλικών προσώπων να μπαίνουν απρόσκοπτα και χωρίς «φακέλωμα» για να χαρούν τα παιδιά τους που αθλούνται.

Ως Δήμος, παρ’ ότι δεν υπάρχουν οι τυπικές αρμοδιότητες για τη λειτουργία του ΕΑΚΛ, οφείλουμε να ενδιαφερθούμε και να διεκδικήσουμε για τους δημότες και τα Ερασιτεχνικά σωματεία το δικαίωμα στην άθληση και στην απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Η ομόφωνη απόφαση άλλωστε του ΔΣ αυτό καταδεικνύει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ