ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΟΙ DIRTY GRANNY TALES 

Οι Dirty Granny Tales είναι Έλληνες καλλιτέχνες που ξενιτεύτηκαν στο Βερολίνο προκειμένου να μπορέσουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλά. Να δημιουργούν ήχους και εικόνες μέσα από τρομακτικά παραμύθια, τα οποία φροντίζουν να μας παρουσιάζουν με άρτιο τρόπο συχνά πυκνά και στην Ελλάδα.

Στόχος τους σε όλες  τις παραστάσεις τους  είναι να σκάψουν  βαθιά και να αποκαλύψουν τα ανθρώπινα ένστικτα, απομυθοποιώντας το τι είναι καλό και κακό, άσχημο και όμορφο.

Μουσικοί, χορευτές, μαριονέτες, animation, όλα συνυπάρχουν και συνδυάζονται προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία στους θεατές.

Δημιουργήθηκαν το 2005 στην Αθήνα αλλάζοντας ό,τι γνωρίζαμε για το θέατρο με μαριονέτες. Οι μαριονέτες έχουν πια ζωή και ιστορία που αξίζει να μας διηγηθεί η βρώμικη γιαγιά τους.

Οι επιρροές τους κυμαίνονται από Dark Circus, Freak Shows, Black Metal, Τιμ Μπάρτον, Τομ Γουέιτς, Κλάους Νόμι, Residents, Tiger Lillies και πολλά άλλα.

Καταφέρνουν  πάντα να δημιουργούν κάτι μοναδικό.

Ύστερα απο 8 χρόνια οι Dirty Granny Tales θα ανεβάσουν ξανά σε ελληνικές σκηνές την κοκκινομάλλα πριγκίπισσά τους. Η παράσταση Didi’s Son ανανεωμένη, δωσμένη μέσα από μία άλλη οπτική γωνία, εμπλουτισμένη με καινούργια acts on stage και animations περιοδεύει στην Ελλάδα το Μάρτιο του 2018.
Χαρακτηρίστηκε η καλύτερη παρουσία στο μεγαλύτερο φεστιβάλ της Σμύρνης, έδωσε στο σχήμα ρόλο headliner μετά από την πρώτη τους εμφάνιση στη Ρουμανία, ρεκόρ εισιτηρίων στο English Theater of Berlin, τρεις sold out παραστάσεις στο international performing art festival στο Bergen της Νορβηγίας κλπ

Το Didi’s Son πραγματεύεται την ερωτική έλξη του παραμυθά για την πρωταγωνίστρια του έργου του. Ο καρπός του έρωτά τους θα φέρει στο φανταστικό κόσμο έναν απόγονο που δεν ανήκει εκεί, ούτε όμως στο δικό μας κόσμο. Είναι μισός φανταστικός μισός αληθινός.

Συντελεστές:

Στο ρόλο του Mouldbreath (κιθάρα, μαντολίνο, φωνή) ο Σταύρος Μητρόπουλος, Worm Eaten Vagus (μπάσο, πνευστά, μεταλλόφωνο, δεύτερη φωνή) Θάνος Μητρόπουλος, Shake Teeth (πιάνο, δεύτερη φωνή) Χριστίνα Συριοπούλου, Heart Beat Zero (κρουστά) Mιχάλης Κασβίκης.
Χορός, χειρισμός κούκλας – Εριφύλη Δαφέρμου, χειρισμός κούκλας – Σταύρος Ψιλάκης.
Σύνθεση, σκηνοθεσία, σχεδιασμός κοστουμιών και χαρακτήρων, σενάριο, animation – Σταύρος Μητρόπουλος, Χορογραφίες – Εριφύλη Δαφέρμου, Σχεδιασμός φώτων – Αλέξης Αλεξάνδρου, Κατασκευές κουκλών – Δημήτρης Στάμου, Τεχνική επιμέλεια – Θάνος Μητρόπουλος, Γιώργος Πετράτος, Στίχοι – Χάρης Λόξας.

Οι Dirty Granny Tales θα εμφανιστούν στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018 στις 20:30.

Τιμή εισιτηρίου 5€.

Η προπώληση θα ξεκινήσει στις 20 Φεβρουαρίου.
Την εκδήλωση διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.

Μόνο για ενήλικες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ