ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΕΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ (ΦΩΤΟ)

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών προγραμμάτων / Η τέχνη και η τεχνική της προσωπογραφίας/ και / Μαθαίνοντας την ιστορία μέσα από την αρχιτεκτονική του τόπου μου/ Επιδράσεις από την τέχνη και την αρχιτεκτονική της Ευρώπης/ που υλοποιούνται από 60 μαθητές της Β Τάξης του Ενιαίου Λυκείου Τυρνάβου,

πραγματοποιήθηκε από τις 8/10-2/2018 εκπαιδευτική επίσκεψη σε σημαντικούς πολιτιστικούς χώρους της Αθήνας. Οι μαθητές επισκέφτηκαν την έκθεση Van Gogh Alive τον Πολιτιστικό χώρο Σταύρος Νιάρχος, το Μουσείο Φρυσίρα, το ίδρυμα Θεοχαράκη, το Μουσείο Μπενάκη, την πινακοθήκη Γκίκα καθώς και τα κτίρια της Ακαδημίας, του πανεπιστημίου Αθηνών και του μεγάρου της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Σκοπός των επισκέψεων ήταν η προσωπική εμπειρία και καταγραφή  εικαστικών γεγονότων από τους ίδιους τους μαθητές , η ανάπτυξη διαλόγου γύρω  από διαφορετικές μορφές τέχνης, η εξοικείωση με τα μουσεία και τις πινακοθήκες  και τέλος η αναγνώριση της αξίας της τέχνης ως σημαντικής και απαραίτητης ανθρώπινης εμπειρίας. Τους μαθητές συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί Ζιάκου Ν, Καλαμπαλίκη Ελ., Καραλοπούλου Α , Μάνθου Ευ, Μπελτέ Ε.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ