Η Δ΄ΤΑΞΗ ΤΟΥ 9ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Μετά από πρόταση του Υπουργείου Μεταφορών και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής εισάγεται ήδη από την Α’ Δημοτικού και για όλες τις τάξεις το μάθημα της “Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας” από τη σχολική χρονιά 2017-18.

Έτσι λοιπόν τμήματα της Δ΄τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν στο πρόγραμμα που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων σε θέματα Κυκλοφοριακής  Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας.Το πρόγραμμα περιελάμβανε θεωρητικό και πρακτικό σκέλος και πραγματοποιήθηκε στο χώρο του πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, που βρίσκεται στο πάρκο του Αλκαζάρ.

Για τη σωστή οδηγική συμπεριφορά αλλά και την ορθή συμπεριφορά των πεζών μίλησε στα παιδιά η γυμνάστρια Ευαγγέλου Εύη,προπονήτρια ποδηλασίας, ενώ στη συνέχεια οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν στην πράξη τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, οδηγώντας τα ηλεκτροκίνητα οχήματα που διαθέτει ο Δήμος και σύμφωνα με τις οδηγίες του εκπαιδευτή σχολής οδήγησης, Σφόρτσα Τηλέμαχου.

Οι μαθητές του σχολείου μας αποδείχτηκαν καλοί γνώστες των βασικών κανόνων οδικής κυκλοφορίας και στο τέλος του προγράμματος τους απονεμήθηκε βεβαίωση συμμετοχής στο πρόγραμμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ