ΣΤΙΣ 27/4 Ο 5ος ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ “Η ΕΛΠΙΔΑ”

Την Παρασκευή, 27 Απριλίου 2017 με ώρα εκκίνησης 10.15 π.μ. από τη νότια είσοδο της Γιορτής Κρασιού Αμπελώνα, επί της οδού Γρ. Λαμπράκη θα πραγματοποιηθεί από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Η ΕΛΠΙΔΑ» ο 5ος Ποδηλατικός Γύρος του Αμπελώνα.

Ο ποδηλατικός γύρος γίνεται και φέτος, όπως και τα δύο προηγούμενα χρόνια, στo πλαίσιo της 3ης Γιορτής Ανθοκομίας, που οργανώνουν το τριήμερο 27, 28 και 29 Απριλίου στο άλσος του Αγίου Γεωργίου Αμπελώνα ο Δήμος Τυρνάβου με τη Δημοτική Κοινότητα Αμπελώνα.

Αποτελεί μία από τις πολλές παράλληλες δράσεις που αναλαμβάνουν οι τοπικοί Σύλλογοι και Φορείς, που θεωρούν ότι είναι σωστή η απόφαση του Δήμου Τυρνάβου να πραγματοποιεί κάθε χρόνο στο ιδιαίτερα όμορφο άλσος του Αγίου Γεωργίου τη Γιορτή Ανθοκομίας και θέλουν να συμβάλλουν ώστε να καθιερωθεί και να γίνει ένας ακόμη θεσμός για τον Αμπελώνα.

Τον ποδηλατικό γύρο τον οργανώνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ» σε συνεργασία με τους Διευθυντές, το διδακτικό προσωπικό, τους γονείς και τους μαθητές όλων των σχολείων του Αμπελώνα με το διπλό στόχο:

 Να εμπνεύσουν στους νέους την αγάπη προς το ποδήλατο, που αποτελεί το κατεξοχήν φιλικό προς το περιβάλλον μεταφορικό μέσο και

 Να διαδώσουν ακόμη περισσότερο στους κατοίκους του Αμπελώνα και της περιοχής την ιδέα και το θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Οι ποδηλατοδρόμοι θα φορούν καπέλα προσφορά του Συλλόγου «Η ΕΛΠΙΔΑ» με μηνύματα για την αιμοδοσία, θα κρατούν άσπρα και κόκκινα μπαλόνια προσφορά του Δήμου Τυρνάβου και θα κινηθούν ομαδικά στην παρακάτω διαδρομή:

Οδός Γρ. Λαμπράκη ανατολικά προς τον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου δια των οδών Κ. Κρυστάλλη και Λάμπρου Κατσώνη. Από εκεί και δια των οδών Λ. Κατσώνη, Φαλάνης, και Πρ. Ηλία προς το παρκάκι επί της οδού Λαρίσης. Από εκεί επιστροφή στο χώρο της Γιορτής Κρασιού δια των οδών Λαρίσης, Θερμοπυλών, 28ης Οκτωβρίου και Γρ. Λαμπράκη.

Στο τέλος του ποδηλατικού γύρου θα λάβει χώρα μικρή εκδήλωση στη διάρκεια της οποίας θα ειπωθούν λίγα λόγια για τους σκοπούς του ποδηλατικού γύρου και θα κληρωθούν κάποια δώρα, προσφορά του Συλλόγου στους συμμετέχοντες.

Με την ελπίδα και την προσδοκία, πως στην ποδηλατοβόλτα αυτή εκτός από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του Αμπελώνα, θα πάρουν μέρος και πολλοί μεγάλοι, που αγαπούν το ποδήλατο, το Δ.Σ. της «ΕΛΠΙΔΑΣ» τους ευχαριστεί προκαταβολικά όλους και τους περιμένει την Παρασκευή, 27-4-2017 και ώρα 10.00 π.μ. στον 5ο Ποδηλατικό Γύρο του Αμπελώνα.

Για την καλύτερη και ασφαλέστερη διεξαγωγή του Ποδηλατικού Γύρου θα υπάρχει αστυνομική κάλυψη από το Α.Τ. Τυρνάβου για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και γιατρός με αυτοκίνητο πρώτων βοηθειών από το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου για κάθε ενδεχόμενο. Την πομπή των ποδηλατοδρόμων θα ακολουθεί και το ειδικό αυτοκίνητο της κινητής μονάδας αιμοληψίας του Γ.Ν. Λάρισας, για να θυμίζει σε όλους το σκοπό για τον οποίο γίνεται ο Ποδηλατικός αυτός Γύρος στον Αμπελώνα.

loading...