ΣΕΙΡΑ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Σειρά αντιιμπεριαλιστικών δράσεων με αφορμή την επέμβαση στη Συρία ανακοίνωσε η Γραμματεία Λάρισας της ΕΕΔΥΕ στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

“Η ελληνική κυβέρνηση στο όνομα της λεγόμενης «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» αναλαμβάνει ενεργό και ταυτόχρονα βρώμικο ρόλο ως σημαιοφόρος των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, εμπλέκοντας τη χώρα μας ακόμη βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, με απρόβλεπτες και επικίνδυνες συνέπειες για το λαό μας, ενώ η χώρα μας μετατρέπεται απ΄ άκρη σ΄άκρη σε ΝΑΤΟικό πολεμικό ορμητήριο”, τόνισαν τα μέλη της ΕΕΔΥΕ, ανακοινώνοντας παράλληλα τις εξής δράσεις:

– Οι Γραμματείες της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) Λάρισας, Βόλου, Τρικάλων και Καρδίτσας διοργανώνουν κοινή πορεία Ειρήνης την Κυριακή 13 Μάη 2018. Η συγκέντρωση-πορεία θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. από την πλατεία Α.Τ.Α. της Λάρισας και θα τερματίσει στην 1η Στρατιά. Θα υπάρξει καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Ψήφισμα θα επιδοθεί τόσο στο Αρχηγείο του Α.Τ.Α. όσο και στην 1η Στρατιά.

– Στις 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018 ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 9.30 το πρωί στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Λάρισας θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης παιδικών και νεανικών ιχνογραφημάτων και κατασκευών από παιδιά σχολείων της πόλης μας. Τα έργα είναι εμπνευσμένα από την αφίσα που κυκλοφόρησε η ΕΕΔΥΕ στα σχολεία της χώρας μας με θέμα: Μια εικόνα, τρία ερωτήματα;

Γιατί γίνονται οι πόλεμοι;

              Γιατί ξεριζώνονται εκατομμύρια άνθρωποι από τις εστίες τους;

              Γιατί να σκοτώνονται οι λαοί για τ΄αφέντη το φαϊ;

Σε αυτή τη δράση καλλιτεχνικής-πνευματικής δημιουργίας παίρνουν μέρος παιδιά και νέοι από το:

1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης

15ο  Δημ.     Σχολείο Λάρισας

43ο  Δημ.      Σχολείο Λάρισας

Δημ. Σχολείο Τερψιθέας

6ο Γυμνάσιο Λάρισας

5ο Εσπερινό Γυμνάσιο Λάρισας

5ο Εσπερινό Λύκειο Λάρισας

3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ

ΣΔΕ (Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας)

 

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας θα υποδεχθεί τα παιδιά και θα διοργανώσει γιορτή προς τιμήν τους στο αμφιθέατρο της Δημ. Πινακοθήκης Λάρισας. Κατά τη διάρκεια της γιορτής θα ακουστούν ποιήματα, τραγούδια, παραμύθι που έγραψαν τα ίδια τα παιδιά, και τραγούδια της προσφυγιάς. Τέλος θα έχουν τη χαρά να παρακολουθήσουν Καραγκιόζη και κουκλοθέατρο.

Η Έκθεση θα διαρκέσει μια εβδομάδα (από 26 Απριλίου εως 3 Μαΐου).

Τέλος στις  8 Μαΐου ημέρα Τρίτη και ώρα   7:00 μ.μ. Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, οι φίλοι του Ιστορικού Μουσείου Αμπελακίων περιόδου 1940-1949, η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας και η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ συνδιοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στα 10 χρόνια λειτουργίας του Μουσείου και στη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Μαΐου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ειρήνη Παπουτσή

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com