ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟ)

Κάλεσμα συμμετοχής στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις απηύθυναν το πρωί της Τρίτης από την κεντρική πλατεία της Λάρισας οι συνταξιούχοι του νομού, που πραγματοποίησαν δυναμική συγκέντρωση ενάντια στις αντισυνταξιουχικές διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου και τα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.

Συνταξιούχοι της Λάρισας, του Τυρνάβου, των Φαρσάλων κλπ. συγκεντρώθηκαν από νωρίς στην κεντρική πλατεία της πόλης εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις εφαρμοζόμενες πολιτικές, ενώ στην κεντρική του ομιλία ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δ. Κουμπούρης κάλεσε όλους σε αγώνα «προκειμένου να εμποδισθούν τα νέα καταστρεπτικά μέτρα που μετατρέπουν τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα».

«Το 42% των συνταξιούχων παίρνει σύνταξη κάτω από 500 ευρώ μικτά, την ώρα που στις πλάτες μας παίζονται επικίνδυνα παιχνίδια τόσο για τα εθνικά θέματα όσο και για την οικονομία», υπογράμμισε νωρίτερα απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους ο οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Χρ. Κολοβός, τονίζοντας πως μοναδική επιλογή είναι ο δρόμος του αγώνα.

Η δυναμική κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, με τους συνταξιούχους να διατρανώνουν με φωνές, συνθήματα και πανό πως ξεκινά νέος μαραθώνιος κινητοποιήσεων για την 3η ηλικία.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ