ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ

Ανακοίνωση των μελών της Αναρχικής Κατάληψης Palmares

Στις 2/1 επισκεφθήκαμε τον διευθυντή του γηροκομείου Λάρισας, με σκοπό να του ανακοινώσουμε την κατάληψη του κτηρίου επί της οδού Ηλιοδώρου 2. Στην συνάντηση αυτή, “όλος τυχαίως” , εμφανίστηκε και ο δήμαρχος της πόλης Α. Καλογιάννης.

Η παρουσία του δημάρχου σε αυτήν την συνάντηση είχε έναν μοναδικό και έκδηλο σκοπό, που δεν ήταν άλλος από την προσπάθεια του να μας εκφοβίσει. Από μεριάς του έγινε η προσπάθεια να δοθεί στην κουβέντα ένας χαρακτήρας φιλικός και εποικοδομητικός. Η ουσία όμως είναι μία, χρησιμοποιώντας την επίκληση στο συναίσθημα προσπάθησε να μας πείσει πως με αυτήν την πράξη μας φέρνουμε το γηροκομείο στην κατάσταση την οποία έχει επέλθει. Συνεχίζοντας μας ζητήθηκε να αποχωρήσουμε οικειοθελώς σε μια προσπάθεια να απαλλαγεί από την πολιτική ευθύνη που φέρει με την δικαιολογία ότι θα είμαστε οι μόνοι υπεύθυνοι σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο βίαιης καταστολής.

Κάπου εδώ θα θέλαμε να επαναλάβουμε αυτά που είπαμε και στο αυτοπαρουσιαστικό μας κείμενο.

Μια δομή σαν το γηροκομείο δεν την βλέπουμε σαν κοινωνικό και ταξικό μας αντίπαλο, παρόλα αυτά εμείς είμαστε ενάντια στην φιλανθρωπία καθώς πιστεύουμε ότι μια κοινωνία αλλάζει με την ανατροπή του υπάρχοντος συστήματος και όχι με την διαιώνιση του.

Όσον αφορά τις κατηγορίες που μας επιρρίπτουν, ότι δηλαδή φέρνουμε το γηροκομείο σε μια τόσο δύσκολη θέση έχουμε να πούμε το εξής: αυτή η κατάσταση στην οποία έχει φτάσει το γηροκομείο σίγουρα δεν είναι αποτέλεσμα της κατάληψης ενός ερειπωμένου κτηρίου, αλλά αποτέλεσμα δύο τινών. Πρώτον της οικονομικής κρίσης και δεύτερον των μακροχρόνιων κακών οικονομικών χειρισμών τόσο του Δ.Σ του γηροκομείου όσο και των δύο δημάρχων* (Κ. Τζανακούλη, Α. Καλογιάννη).

Επιπροσθέτως, θέλοντας να προλάβουμε τα όποια πολιτικά παιχνίδια μπορεί να γίνουν στην πλάτη μας θέλουμε να πούμε κάποια πράγματα. Ξέρουμε πως θα γίνει προσπάθεια να μας δαιμονοποιήσουν και να πετάξουν το μπαλάκι των προβλημάτων του Γηροκομείου ολοκληρωτικά σε εμάς. Για να αποφευχθεί αυτό ας πούμε πως η σήψη και η παρακμή στην οποία έχει περιέλθει το κοινωνικό σύνολο γενικά, είναι αποτέλεσμα των διαφόρων πολιτικών που έχουν ακολουθηθεί με τα χρόνια.

Το Γηροκομείο και η κάκιστη οικονομική κατάσταση στην οποία το φτάσανε είναι αποτέλεσμα των πολιτικών αυτών, είτε λέγονται μνημόνια είτε λιτότητα, πολιτικές που και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε. Για να ξαναεπανέλθουμε στο τοπικό λοιπόν, η κατάσταση αυτή βαραίνει και τον δήμαρχο συγκεκριμένα ο οποίος είναι μέρος του ΣΥΡΙΖΑ βάζοντας και αυτός το λιθαράκι του για να έρθουμε εδώ που είμαστε.

Κλείνοντας να ΞΑΝΑ πούμε πως μια επικείμενη εκκένωση είναι μια καθαρά πολιτική πράξη από μεριάς δημάρχου και Γηροκομείου (και όχι οι μπάτσοι δεν θα έρθουν μόνοι τους. ως υποχείρια που είναι, αλλά θα πρέπει να υπάρξει και κάποιος εντολέας) και η όποια αυταπάτη περί αξιοποίησης κάπου εδώ τελειώνει. Εμείς να τονίσουμε πως δεν θα κάνουμε καμία πολιτική έκπτωση και δεν θα υποχωρήσουμε από καμία θέση μας. Θα υπερασπιστούμε τις δομές αγώνα μας πολιτικά και πρακτικά.

*Ο εκάστοτε δήμαρχος αναλαμβάνει και τον ρόλο του προέδρου του γηροκομείου.

ΟΙ ΚΑΤΑΛΉΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΚΑΘΙΑ

ΚΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΘΑ ΜΑΤΩΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΙ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ