ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΧΥΜΑ ΗΤΑΝ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΘΕΣΗ…

Ανακοίνωση της οργάνωσης μελών Τυρνάβου του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολόγηση του τσίπουρου

Δεν έχουμε παρά να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας που σήμερα δημοσιεύονται τα επίμαχα αποσπάσματα των δηλώσεων Αποστόλου που αφορούν το θέμα της φορολόγησης του τσίπουρου γιατί από εκεί αποδεικνύεται περίτρανα ότι απλά σηκώθηκε κουρνιαχτός αδικαιολόγητα.

Υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός  όλα αποτελούσαν προσωπική του εντύπωση που δεν αποτελούν κυβερνητική πολιτική μπαίνουμε και στην ουσία των δηλώσεών του πάντα προσωπικών που ξεκαθαρίζουν ότι η όποια φορολόγηση θα αφορά το τυποποιημένο.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων επαναλαμβάνουμε τις δηλώσεις του όπως δημοσιεύθηκαν σήμερα:

«Είναι δική μου εντύπωση πως σε μια πρώτη κίνηση που θα συνοδεύει τη διακίνηση του τσίπουρου εκτός του τόπου παραγωγής με στοιχεία φορολογικά, δηλαδή με τυποποιημένη διαδικασία, εάν συνοδευτεί και από την αύξηση του φόρου από τα 57 λεπτά να πάμε, δική μου άποψη είναι, τουλάχιστον σε πρώτη φάση στα 6 ευρώ το λίτρο, τότε λοιπόν θα μπορέσουμε και να βάλουμε τάξη στο τσίπουρο και ταυτόχρονα να εξασφαλίσουμε πολύ περισσότερα έσοδα από πλευράς του δημοσίου από τον φόρο του τσίπουρου σε σχέση με τα έσοδα που έχουμε πάρει από τη φορολόγηση του κρασιού. Κι επιπλέον, μην πονέσετε που θα σας το πω, να αντιμετωπίσουμε την τεράστια φοροδιαφυγή που υπάρχει αυτήν την ώρα στον χώρο του κρασιού εξαιτίας του φόρου».

Προς τι λοιπόν αυτός  ο κουρνιαχτός;

Τι εξυπηρετούν τα δημοσεύματα περί επιβολής φόρου στο χύμα τσίπουρο;

Ποίοι άραγε κερδίζουν από έναν τέτοιο κουρνιαχτό;

Πρέπει να γνωρίζουν όλοι αυτοί που δήθεν αγωνιούν για την τύχη των αμβυκούχων ότι μόνο κακό κάνουν εφευρίσκοντας κυβερνητικές προθέσεις για φορολόγηση του τσίπουρου.

Τέλος για πλήρη ενημέρωση των αναγνωστών σας παραθέτουμε και τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ για το θέμα του τσίπουρου:

Όσον αφορά το θέμα της φορολόγησης του τσίπουρου, ο κ. Αποστόλου ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει τέτοια υποχρέωση στο πλαίσιο του μνημονίου και των προαπαιτουμένων για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Παρόλα αυτά, υπάρχει πίεση για κατάργηση της διακίνησης χύμα τσίπουρου από τις προβλέψεις της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, αλλά και πίεση από τις αποφάσεις της Κομισιόν για αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Ήδη με αιτιολογημένη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απειλούμαστε με παραπομπή στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Ταυτόχρονα οι επαγγελματίες αποσταγματοποιοί καταγγέλλουν αθέμιτο ανταγωνισμό από τη μαζική και ανεξέλεγκτη διακίνηση χύμα τσίπουρου στην ελληνική επαρχία, γεγονός που σχετίζεται και με θέματα δημόσιας υγείας.

Δεν έχουμε λάβει αποφάσεις για το θέμα της φορολόγησης του τσίπουρου. Θα διαβουλευθούμε σοβαρά και υπεύθυνα με όλους τους εμπλεκόμενους για να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα κατά τον καλύτερο τρόπο και με σεβασμό βεβαίως σε μια παραδοσιακή δραστηριότητα της ελληνικής υπαίθρου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ