ΣΤΙΣ 16 ΜΑΗ ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΔΥΝΑΜΗ! ΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ… ΨΗΦΙΣΕ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ Κ.Σ.!

Απάντηση στην ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ των υποψηφίων με την ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ Κ.Σ. στους συλλόγους του ΤΕΙ Λάρισας

Δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο τοπικό τύπο μια ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ Λάρισας που σε μια κίνηση πανικού επιτίθεται στις δυνάμεις της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. με διάφορα «επιχειρήματα» που θυμίζουν τις δεκαετίες 1970 – 1980.

Αναπαράγει διάφορες ασυναρτησίες περί «αναρχοκομμουνιστών»  που διαλύουν τα πάντα, μια λογική που αξιοποιούσε και η χούντα στα πανεπιστήμια την περίοδο της 7ετίας. Τους έχει τελειώσει και η έμπνευση… Προσπαθούν να ταυτίσουν τη δράση και τις ενέργειες κάποιων «ομάδων» που λειτουργούν προβοκατόρικα στο κίνημα, είναι γνωστό εδώ και χρόνια, με τον συλλογικό αγώνα και την διεκδίκηση των σπουδαστών, συκοφαντώντας προφανώς αυτούς που πρωτοστατούν σε αυτόν τον αγώνα. Με περίσσια έπαρση και με προκλητικό τρόπο, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, αυτοί που αρκετοί σπουδαστές ονομάζουν «πουθενάδες» μας κουνάνε το δάχτυλο. Παίζουν απεγνωσμένα όλα τα χαρτιά τους για να δικαιολογήσουν την απόφαση τους – έτσι θα γίνει πάει και τελείωσε –  να μεταφέρουν τις εκλογές των συλλόγων μακριά από το ΤΕΙ. Δηλαδή φοιτητικές εκλογές με την αστυνομία πάνω από το κεφάλι μας, εκφυλισμένες και άμαζες διαδικασίες, επιχειρώντας ταυτόχρονα να μην ψηφίσουν οι εστιακοί σπουδαστές. Προσπαθούν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα τώρα που η μεγάλη πλειοψηφία των σπουδαστών τους έχει πάρει χαμπάρι.

Γι΄ αυτό ας επιστρέψουμε στην πραγματικότητα:

Στις 16 Μάη 2018 οι φοιτητές και οι σπουδαστές σε όλη την Ελλάδα ψηφίζουν για την ανάδειξη νέων Διοικητικών Συμβουλίων στους συλλόγους τους! Είναι σημαντική συλλογική διαδικασία και αποτελεί ευκαιρία για να σκεφτούμε, να βγάλουμε  συμπεράσματα, να πάρουμε θέση με βάση την πείρα που έχει ο καθένας μας από την καθημερινότητα, την ζωή και τις σπουδές του. Όλες οι δυνάμεις  που συγκροτούν ψηφοδέλτια και κατεβαίνουν στις εκλογές των συλλόγων όπως και αν ονομάζονται προβάλουν θέσεις, προτάσεις και στόχους, κρίνονται με βάση την αντιστοίχηση λόγων και έργων, δηλαδή στο δια ταύτα – τι δράση αναπτύσσουν; – μέσα από το σύλλογο αλλά και αυτοτελώς για τις ανάγκες, τα προβλήματα, των σπουδαστών και των οικογενειών τους.

Καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα στο ΤΕΙ Λάρισας  να κάνει κριτήριο ψήφου  την πραγματικότητα που ζει μέσα και έξω από τη σχολή του όλο αυτό το διάστημα. Να ξεχωρίσει ποιοι είναι οι αγωνιστές, ποιοι είναι αυτοί που πρωτοστάτησαν στην διεκδίκηση για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα, ποιοι ενημέρωναν για τις εξελίξεις, ποιοι οργάνωναν μια πλούσια αγωνιστική – πολιτιστική – αθλητική δραστηριότητα όλη τη χρονιά.

Στο ΤΕΙ Λάρισας υπάρχουν οι σπουδαστικοί σύλλογοι της ΣΤΕΦ, της ΣΔΟ, της ΣΕΥΠ και της ΣΤΕΓ καθώς και ο Σύλλογος Εστιακών Σπουδαστών. Έχει σημασία μπροστά στις φοιτητικές εκλογές «να κάνουμε ταμείο», να ψάξουμε, να ενημερωθούμε και να συγκρίνουμε.

Στο Δ.Σ. του Συλλόγου Εστιακών Σπουδαστών την πλειοψηφία έχουν οι δυνάμεις της Πανσπουδαστικής Κ.Σ., στα ψηφοδέλτια της ΠΚΣ συμμετέχουν τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ καθώς και άλλοι αγωνιστές.  Ο Σύλλογος μαζί με άλλους 43 φοιτητικούς και σπουδαστικούς Συλλόγους από όλη τη χώρα, 68 Επιτροπές Αγώνα (μεταξύ αυτών η Επιτροπή Αγώνα Ιατρικής Λάρισας), 2 συνελεύσεις Τμημάτων (από ενιαίους Συλλόγους ιδρυμάτων), 8 συνελεύσεις ετών και μία αθλητική επιτροπή συγκροτούν ένα μέτωπο, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ). Είναι ο μοναδικός πόλος συσπείρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο που σταθερά και αταλάντευτα παλεύει για τις ανάγκες των σπουδαστών σε αντιπαράθεση με την πολιτική των κυβερνήσεων και των «ετέρων» τους που τσακίζουν τις ζωές μας. Πάει κόντρα στον εκφυλισμό και την διάλυση του φοιτητικού κινήματος από τις άλλες δυνάμεις που δρούνε εδώ και χρόνια στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Επίσης ο σύλλογος συμμετέχει στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Συλλόγων Εστιακών Σπουδαστών. Αναπτύσσει μια πλούσια δράση από κοινού με σωματεία εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, αγροτικούς συλλόγους, με το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, με κέντρα πρόληψης και απεξάρτησης από τα ναρκωτικά καθώς και άλλους επιστημονικούς φορείς.

Πραγματοποιούνται τακτικές συνεδριάσεις του Δ.Σ. και συχνές γενικές συνελεύσεις όπου όλοι οι εστιακοί σπουδαστές έχουν λόγο, γίνονται ενημερώσεις και ζωντανές συζητήσεις. Ο Σύλλογος Εστιακών Σπουδαστών έχει οργανώσει δεκάδες κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας στην Διοίκηση του ΤΕΙ, σε άλλες υπηρεσίες, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για προβλήματα διαβίωσης στις εστίες, για χώρους ψυχαγωγίας στης εστίες, για την ανάγκη όλοι οι σπουδαστές του ΤΕΙ να έχουν δωρεάν στέγαση, σίτιση και μεταφορές, για δωρεάν συγγράμματα. Στήριξε αγωνιστικές παρεμβάσεις από σπουδαστές της ΣΤΕΦ αλλά και άλλων σχολών στις συνελεύσεις καθηγητών για να μην κοπούν εμβόλιμες εξεταστικές. Ενημέρωσε άμεσα για τις αλλαγές που προωθούνται με την απορρόφηση του ΤΕΙ από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τις επιπλέον δυσκολίες που δημιουργεί η εξέλιξη αυτή στους όρους σπουδών αλλά και στην περεταίρω υποβάθμιση των πτυχίων των παιδιών που σπουδάζουν σήμερα. Οργάνωσε περιοδείες και εκδήλωση για την εργασιακή προοπτική των αποφοίτων του ΤΕΙ. Πήρε μέρος σε κινητοποίησες ενάντια σε μέτρα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που πλήττουν τους μισθούς, τις κοινωνικές παροχές και το εισόδημα των οικογενειών μας.  Ο Σύλλογος έδειξε έμπρακτα την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες ή αντίστοιχα στους πληγέντες από τις φονικές πλημύρες στην Μάνδρα Αττικής. Εναντιώθηκε στην εμπλοκή της Ελλάδας στις πολεμικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ στη Συρία και αλλού και με βάση αυτό το περιεχόμενο τίμησε την εξέγερση του Πολυτεχνείου και την Εργατική Πρωτομαγιά. Πρωτοστατεί στο να γίνονται πολιτιστικές δραστηριότητες, γλέντια και πάρτυ αλλά και αθλητικά τουρνουά ποδοσφαίρου, μπάσκετ, ping-pong κλπ.

Ανεξάρτητα αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με τα αιτήματα και τις δράσεις του συλλόγου, δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει πως παρά τις αδυναμίες και τις δυσκολίες προσπαθεί κάθε πρωτοβουλία του να έχει μαζικότητα, να γίνεται υπόθεση περισσότερων σπουδαστών, να αποτελεί πραγματικό στήριγμα για τον σπουδαστή.

Στους συλλόγους ΣΤΕΦ, ΣΔΟ, ΣΕΥΠ, ΣΤΕΓ την πλειοψηφία έχουν οι δυνάμεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, είναι η φοιτητική παράταξη της Ν.Δ. στης σχολές (…και επειδή μάλλον ντρέπονται γι΄αυτό, το κρύβουν μέσα στο ΤΕΙ, ενώ παράλληλα τα στελέχη τους φωτογραφίζονται συχνά πυκνά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους βουλευτές της ΝΔ). Τα Δ.Σ. των συλλόγων αυτών υπάρχουν μόνο ως σφραγίδες, ουσιαστικά από τις περσινές φοιτητικές εκλογές 24 Μάη 2017 και μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχουν συγκροτηθεί παρουσιάζοντας πρακτικά που τα γράφουν στα γραφεία τους, μόνοι τους, έχοντας πάρει προκαθορισμένες αποφάσεις. Το συζητάει όλος ο κόσμος στο ΤΕΙ, ότι οι εκλεγμένοι της ΔΑΠ είναι άφαντοι, δεν έχουν κάνει τίποτα όλη τη χρονιά. Η διάλυση των Συλλόγων και η απογοήτευση που προκαλεί, είναι διάχυτη στους σπουδαστές όλων των σχολών. Γιατί όμως; Δεν μπορούν, αδιαφορούν, δεν έχουν θέσεις; ΟΧΙ αυτή είναι η τακτική τους και θέσεις συγκεκριμένες έχουν! Λένε: Μείωση εισακτέων στα δημόσια και ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων για να φτιαχτεί πελατεία στα ιδιωτικά, νοίκια στις φοιτητικές εστίες, ξεπούλημα της περιουσίας των ιδρυμάτων, μείωση χρηματοδότησης στη παιδεία, δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, «συμπληρωματικά διπλώματα» αντί για πτυχία με αξία. Ακόμα: Μετατροπή των φοιτητικών συλλόγων από όργανα διεκδίκησης των φοιτητών για τις σπουδές σε στηρίγματα του υπουργείου, των διοικήσεων των σχολών, των επιχειρήσεων, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Γι΄αυτό θέλει να διαλύσει κάθε συλλογική διαδικασία! Για όσους κινητοποιούνται η ΔΑΠ θέλει: Κατάργηση ασύλου, αστυνομία και κάμερες, ότι χρειάζεται δηλαδή για να μην χαλάσουν οι μπίζνες στις σχολές. Οι προτάσεις τους είδη εφαρμόζονται από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, τα τραγικά αποτελέσματα για τους φοιτητές τα βλέπουμε. Λένε το σύνθημα: «Μαζί σου γίνεται» Γιατί σε θέλουν συνένοχο!

Κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι και είναι ώρα αποφάσεων, η αποχή δεν είναι λύση, την αξιοποιούν για να λένε ότι τους ανέχεσαι! Στις φετινές φοιτητικές εκλογές μπορεί να γίνει η αρχή για να φύγουν από τα Δ.Σ. οι υπεύθυνοι της άθλιας κατάστασης στους συλλόγους, οι «δεξιοί πλασιέ» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων!

Στις 16 ΜΑΗ μαύρισε τη ΔΑΠ στις εκλογές που «στήνει» στο κτήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ειδικά οι εστιακοί σπουδαστές που η ΔΑΠ με το έτσι θέλω τους εμποδίζει να ψηφίσουν μπορούν να δώσουν απάντηση. Θέλουμε να σπουδάζουμε χωρίς εμπόδια, να δουλεύουμε στο αντικείμενό μας με δικαιώματα. Στήριξε σε όλες τις συλλόγους τα ψηφοδέλτια της ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ Κ.Σ. ψήφισε με βάση τις ανάγκες σου!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ