ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΔΩΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΔΙΕΚ

«Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εκπαιδευτές των ΔΙΕΚ και να μην καταστούν οι σπουδαστές όμηροι της διαχειριστικής δυσλειτουργίας των υπηρεσιών και των οργανισμών του Υπουργείου», ζητά ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας,

από τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, συνυπογράφοντας ερώτηση με όλους τους βουλευτές του Τομέα Παιδείας του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι βουλευτές της ΝΔ στην ερώτησή τους αναφέρουν:

“Με την από 14/5/2018 επιστολή της προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘ, η Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών Δημοσίων ΙΕΚ επισημαίνει την εξαιρετική δυσχέρεια που αντιμετωπίζουν τα ΔΙΕΚ εξαιτίας της οργανωτικής αδυναμίας του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και της μη καταβολής των δεδουλευμένων στους εκπαιδευτές από τον Οκτώβριο του 2017.

Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην καταβολή της αμοιβής των εκπαιδευτών έχει καταδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν με ανακοινώσεις της πανελλήνιας ένωσής τους, αλλά και ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου που έχουμε καταθέσει.

Όμως, πλέον η κατάσταση έχει φθάσει σε οριακό σημείο καθώς με βάση την προαναφερόμενη επιστολή, εκπαιδευτές των ΔΙΕΚ προφορικά δηλώνουν ότι δεν θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις των σπουδαστών των ΔΙΕΚ στο τέλος των εξετάσεων.

Αυτή η πρόθεση των εκπαιδευτών διαφαίνεται και από την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Κίνησης Εκπαιδευτών Δημοσίων ΙΕΚ, η οποία αναφέρεται σε «…σοβαρές επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία τους, πολλώ δε μάλλον εν όψει των επικείμενων (σε 20 ημέρες) τελικών εξετάσεων”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ