ΕΣΠΕΘ ΚΑΙ Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

Αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ), πραγματοποίησε συνάντηση με το βουλευτή Λάρισας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Κωνσταντίνο Μπαργιώτα.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα που απασχολούν την Ένωση, τα μέλη της και τους στρατιωτικούς γενικότερα, όπως το αίτημα για τοποθέτηση των στελεχών στον τόπο συμφερόντων τους μετά την παρέλευση 25 ετών υπηρεσίας μέχρι την αποστρατεία τους, το βαθμολογικό των Εθελοντών Μακράς Θητείας αλλά δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο νέο ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών που εφαρμόζεται από 01/01/2017 χωρίς να έχει ακόμη εφαρμοσθεί το μέρος εκείνο που αφορά στην αποζημίωση των νυχτερινών ωρών απασχόλησης.

Συζητήθηκαν μείζονα ζήτημα που απασχολούν τους στρατιωτικούς όπως αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, με την  επέκταση του εργασιακού βίου και εφαρμογή του νέου ειδικού μισθολογίου και άλλα απορρέοντα,  των μνημονίων.

Η  Ένωση τόνισε ότι, ακόμη μέχρι σήμερα δεν έχει υπογραφεί η περίφημη ΚΥΑ με την οποία θα ρυθμίζεται το καθεστώς της αποζημίωσης της νυχτερινής εργασίας που νομοθετήθηκε εδώ και 18 μήνες, με αποτέλεσμα τα στελέχη να εκτελούν υπηρεσίες χωρίς να αμείβονται αλλά και ζητήματα που αφορούν στους Εθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ), όπως της βαθμολογικής εξέλιξής τους και της αποστρατείας τους λόγω κατάληψης του ορίου ηλικίας στο βαθμό τους, δηλαδή της επιλεκτικής υπαγωγής των ΕΜΘ μόνο σε ορισμένα άρθρα του ΝΔ 445/1974 και όχι σε ολόκληρο.

Αφουγκραζόμενος τα προβλήματα, ο κ. Κώστας Μπαργιώτας αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων, δήλωσε ότι αναγνωρίζει την τεράστια συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στη χώρα και μάλιστα εν μέσω κρίσης, δηλώνοντας ότι από την πλευρά του, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυσή τους.

Η ΕΣΠΕΘ ευχαριστεί τον κ. Μπαργιώτα για το ενδιαφέρον που επέδειξε για τη λύση των προβλημάτων που ταλανίζουν τους στρατιωτικούς, προβαίνοντας άμεσα στην κατάθεση ερώτησης, στη Βουλή των Ελλήνων, περί της αποζημίωσης των νυχτερινών ωρών απασχόλησης του στρατιωτικού προσωπικού που προβλέπεται από τις διατάξεις του Ν.4472/2017 περί του νέου Ειδικού Μισθολογίου Στρατιωτικών.

Στην παρούσα συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Κωνσταντίνος Παπαδούλης, αντιπρόεδρος κ. Θεόδωρος Τόπας, ο Γεν. Γραμματέας κ. Χρήστος Καρανάσιος και  ο Ταμίας κ. Δημήτριος Κυρίτσης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ