ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Με 153 «όχι» της κυβερνητικής πλειοψηφίας (πλην του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου, o οποίος διεγράφη από τους ΑΝΕΛ) απορρίφθηκε από τη Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που υπέβαλαν ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και 75 Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, σύμφωνα με τα άρθρα 84 του Συντάγματος και 142 του Κανονισμού της Βουλής, την περασμένη Πέμπτη.

Μετά από τριήμερη συζήτηση που κινήθηκε σε ιδιαίτερα οξείς τόνους και στιγματίστηκε από το κάλεσμα του χρυσαυγίτη βουλευτή Μπαρμπαρούση στο στρατό να προχωρήσει σε πραξικόπημα , τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ήταν:

ΟΧΙ: 153 (ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ)

ΝΑΙ: 127 (ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΧΑ, Το Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Γιώργος Κατσιαντώνης, Στάθης Παναγούλης,  Νίκος Μίχος και Δημήτρης Κουκούτσης και ο πρώην, πλέον, βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος).

ΑΠΟΝΤΕΣ: 20 (Οι 15 βουλευτές του ΚΚΕ, ο βουλευτής της ΧΑ Ιωάννης Σαχινίδης και οι ανεξάρτητοι Κατερίνα Παπακώστα, Χάρης Θεοχάρης, Νίκος Νικολόπουλος και Κ. Μπαρμπαρούσης (που αναζητείται από την Αστυνομία).

Να σημειωθεί ότι ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης ψήφισε ΝΑΙ «εξαιρουμένου, όπως είπε, του Μακεδονικού».

Διαγραφή Δ. Καμμένου

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ έθεσε τον Δημήτρη Καμμένο, ο πρόεδρος της κόμματος Πάνος Καμμένος. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας και το «ΝΑΙ» στην πρόταση μομφής από τον βουλευτή ο κ. Καμμένος γνωστοποίησε την απόφασή του με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ

Με επιστολή του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ο βουλευτής Β’ Πειραιά Δημήτρης Καμμένος διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.