ΟΥΤΕ Η ΒΡΟΧΗ ΕΜΠΟΔΙΣΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΝ

Απτόητοι από τις άσχημες καιρικές συνθήκες και την έντονη βροχόπτωση οι συνταξιούχοι της Θεσσαλίας, που μετέφεραν το πρωί της Τρίτης τη διαμαρτυρία τους από την κεντρική πλατεία της Λάρισας στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου της πόλης.

«Παραμένουμε στις επάλξεις δηλώνοντας παρών στους αγώνες ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και του μεγάλου κεφαλαίου που συνθλίβουν τα δικαιώματά μας μετατρέποντας τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα», επανέλαβαν οι ομιλητές, ζητώντας να μην εφαρμοσθεί ο νόμος-λαιμητόμος Κατρούγκαλου.

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις απαίτησαν τα εξής:

“Κανένας επανυπολογισμός, καμία μείωση με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις και κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).

Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων και του ΕΚΑΣ.

Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.

Ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων.

Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ό,τι ακόμα  η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις και την εισφορά αλληλεγγύης.

Να μην περάσουν τα καταστρεπτικά νέα μέτρα της 4Ης  αξιολόγησης. Να καταργηθεί ο νόμος για τους πλειστηριασμού”.

Η διαμαρτυρία των συνταξιούχων ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ