ΕΡΓΟ 3 ΕΚ. € ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΜΙΑΝΤΟΣΩΛΗΝΩΝ ΣΕ ΤΥΡΝΑΒΟ – ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΑΤ

Την κατάθεση πρότασης για τη χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 1” του υπουργείου Εσωτερικών του έργου αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης σε Τύρναβο και Αμπελώνα, προϋπολογισμού 3 εκ. € αποφάσισε σήμερα το δ.σ. της ΔΕΥΑ Τυρνάβου ανοίγοντας το δρόμο για την υλοποίηση

ενός έργου που αποτελούσε χρόνιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών.

Οπως τονίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση από το δήμαρχο η χρηματοδότηση του έργου είναι εξασφαλισμένη και θα γίνει μόλις ανακοινωθεί από το ΥΠΕΣ η ενεργοποίηση του προγράμματος μέσα σε σύντομο διάστημα.

ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ

Εν τω μεταξύ στη σημερινή συνεδρίαση του δ.σ. και με δεδομένο ότι την Παρασκευή έληξε η προθεσμία για τη ρύθμιση σε δόσεις των χρεών προς τη ΔΕΥΑΤ, εκείνο που τονίστηκε είναι ότι πλέον θα ενεργοποιηθεί ο κανονισμός της επιχείρησης που προβλέπει ακόμη και διακοπές σε όσους δεν συμμορφώνονται και χρωστούν μεγάλα ποσά στην επιχείρηση.

Πάντως όσοι θέλουν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους θα μπορούν να προβούν σε ρύθμισή τους με τους ίδιους ευνοϊκούς όρους.

Εν τω μεταξύ σε δήλωσή του στο paidis.com μετά το πέρας της συνεδρίασης ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και μέλος του δ.σ. της ΔΕΥΑΤ Στ. Χατζηκράχτης, υποστήριξε ότι βάσει της πάγιας θέσης της παράταξης τάχθηκε κατά των διακοπών της υδροδότησης ειδικά στα λαϊκά νοικοκυριά και σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ